Vom pune poze cu pisici ?

Vă place ce liniște s-a lăsat brusc după 26 mai? Până atunci mai că-și luau unii altora gâtul pe stradă, atât de mare era patima politică. Imediat după ce l-au paradit pe Dragnea, lumea s-a liniștit, dovadă că tot circul nu a fost nici despre alegeri, nici despre UE și nici despre Referendum, ci doar despre mustăcios. Și rămâne să afle istoricii ce a făcut fostul șef al PSD atât de grav de și-a pus în cap practic cele mai importante servicii secrete din Europa.

Că doar nu credeți că a fost vorba despre adevăr, dreptate și lupta pentru Justiție! Așadar, lumea e liniștită, relaxată, măcar aparent deși este clar că mulți au priceput despre ce este vorba. Atât cei care par a fi câștigătorii scrutinului cât și pierzatorii încep să se dumirească: miza a fost alta iar puterea pe care li se părea că o dețin este, de fapt, o iluzie.

Apropo, nu vi se pare absolut poetic faptul că șefii băieților care au protestat în stradă timp de doi ani sunt colegi de grup europarlamentar cu colegii premierului ceh, căruia i-au cerut demisia 250.000 de protestatari?

Sau că grupul în care s-au înscris aceiași băieți care bocesc de un an de zile că au fost “gazați” în București este condus de jupânul care de luni de zile gazeaza și bate vestele galbene?! Asta ca să ne lămurim de pe acum, să nu rămânem cu impresia că s-a întâlnit hoțul cu militianul!

Și dacă am spus-o și pe asta, ce o să facem?

O să ne apucăm de pus poze cu pisici pe Facebook, să nu deranjăm stăpânii? Să ne turnam cenușă în cap că am îndrăznit să sperăm că țara asta va scăpa de complexul de inferioritate indus de coloni și va decide că e mai sănătos să meargă în două picioare și nu în patru labe? Să ne facem că nu vedem traseul banilor și cine plătește lăutarii ca să ne fure portofelul în timp ce urmărim virtuozii?