V-ați luat țara înapoi? Mai na-vă niște firimituri!

Ați manifestat contra corupților și plagiatorilor, ați umplut rețelele sociale cu proteste și ce avem noi aici? Madam Ursula van der Leyen, viitoare președinte a Comisiei Europene, are niște “mici” probleme cu justiția germană, bașca mai este și acuzată că a plagiat. Cealaltă madam, Christine Lagarde, actuală șefă a FMI, viitoare președintă a Băncii Centrale Europene, fu găsită vinovată de neglijență în serviciu și, în mod misterios, ulterior iertată de Curtea de apel din Paris. Deci, după standardele impuse de stradă, avem două penale care primesc funcții în structurile de conducere ale UE, în vreme ce UE ne dă întruna lecții de anticorupție. Nu e mișto? Nu pentru asta ați ieșit în stradă? UE ați vrut, UE v-au dat!

Ați ținut-o danga/langa cu Justiția de n-a mai rămas piatră pe piatră și acum ce aflăm?! Că înalții juzi de la Curtea Constituțională nu au avut curajul să dea un verdict care l-ar fi salvat pe Dragnea de pușcărie și au preferat să amâne decizia până după ce acesta a fost condamnat… Acum , nu discutăm fondul problemei, care e și ăla destul de complicat, discutăm strict o chestiune de procedură. Dragnea a ridicat excepția completelor ilegale de trei judecători, problema a ajuns la CCR, CCR refuză să decidă și Înalta Curte pronunță condamnarea deși trebuia să aștepte ce spun judecătorii constituționali. Judecătorii au spus-o, dar după ce a fost condamnat Dragnea, deci decizia cerută de el nu-l mai ajută în nici un fel. Acum, cum era aia cu egalitatea în fața legii? Faza mai mișto este că se rejudeca procesul lui Ludovic Orban și o să fie circ!

Și dacă mai rămânem puțin la capitolul Justiție, ce părere au distinșii protestatari de ceea ce se întâmplă la Secția Specială, unde membrii CSM boicotează învestirea șefei acesteia, Adina Florea? Doamna în cauza a câștigat un concurs, nu are nici un fel de implicație politică, nici măcar nu a fost numită ca alții de un om politic, însă nu poate ocupa postul pentru că o seama de magistrați care ar putea fi cercetați de Secția Specială refuză să vină la ședința de învestitură. Cum e aia cu obținerea de foloase pentru unii sau pentru alții? Nu cumva dacă un magistrat refuză să vină la ședința obține un folos în sensul că nu mai are cine să-l cerceteze? Întreb și eu, că nu mă pricep ca voi.

Și am lăsat la urmă cea mai delicioasă firimitură: în istețimea sa, Parlamentul a decis că există două categorii de cetățeni: ăia mai proști care locuiesc, muncesc și plătesc taxe în țară și aia mai deștepți, care muncesc în străinătate și care nu plătesc nici o taxa statului român dar care au pretenții să li se facă. Așadar, ăștia mai fraieri vom avea voie să votăm doar de la ora 7 la 21; ăia din “diaspora” au voie trei zile până la ora 24.00, ora la care în țară urnele sunt închise deja de trei ore. Acum nu că o fi gaură în cer, dar să nu mă așteptați să mai vin la vot ca să aibă unii cu ce justifica mânăriile electorale. N-aveți decât să va spălați pe cap cu alegerile voastre, să câștigați cu 150% prezență, eu nu particip la așa o mascaradă!