Revoluția mediocrilor

Un șmecher se gândește că e cool să se plimbe pe bicicleta prin Piața Centrală. Înainte să apuce să dea peste un om este interceptat de Poliția Locală și atenționat.

Și începe circul pentru că băcăuanului nu-i pasă de reguli și nici de cei care încearcă să le aplice. Incidentul a fost filmat și transmis pe rețelele sociale, evident, fără să se mai spună și de ce a fost oprit biciclistul.

Până la urmă, ăla cu bicicletă a fost amendat cu 100 de lei iar unul cu gura mare care s-a luat de polițișți, cu 300 de lei. Dar stați că nu s-a terminat; dezbaterea continuă pe rețelele sociale, unde polițiștii sunt făcuți albie de porci de vajnicii războinici ai tastaturii pentru că…

Pentru că au intervenit în acest caz și nu au rezolvat toate problemele din Galaxie. E vechea rețetă testată de ani de zile: cum un român este prins călcând pe bec, intervin în apărarea lui alții, care au călcat sau speră să calce pe bec și care se iau de organele de aplicare a legii.

Pentru că românului nu-i place legea. O clamează mereu, cere să se aplice pentru alții, dar nu și pentru el. Și găsește motive: de ce l-au amendat pe ăla și nu și pe ăia care parchează aiurea, care vând țigări, care aruncă chiștoace și așa mai departe.

Culmea este că sunt amendați și aceștia și atunci când se face, ce credeți că se întâmplă?! Exact! Apar alții care le reproșează agenților că îi amendează pe ei și pe alții nu.

Rețelele sociale trebuiau să ne ajute să ne găsim prieteni, să primim informații relevante, să evoluăm; la noi, însă, rețelele sociale au dus la o adevărată revoluție a mediocrilor care se asociază online împotriva oricui încearcă să ceară aplicarea bunului simt.

Am obosit să o tot spun: românilor nu le place să respecte nimic, li s-a spus că e ok să facă orice vor și chiar au crezut asta. Dacă la un incident minuscul ca acesta există zeci de oameni care, în loc să aprecieze intervenția polițiștilor, îi înjură pentru că au intervenit, ce credeti că se poate întâmpla atunci când se intervine la ceva mai grav?

Un drum începe cu primul pas; dacă vrei o țară în care să-ți placă să trăiești, învață să-i respecți pe cei din jurul tău. Dacă nu, să nu te miri ce o să-ți aducă viitorul!