Marea cacealma

Printre revendicările oficiale ale mitingului ratat de pe 10 august nu s-a numărat demisia guvernului. Pare ciudat, nu-i așa?, ca o astfel manifestare organizată cu mare zumzet și care s-a revendicat a fi o comemorare a mitingului de anul trecut să nu solicite fix cea mai importantă cerința pusă pe tapet pe 10 august 2018.

Dar nu e nimic ciudat, dupa cum nu e ciudat nici faptul că nu s-a mai adunat poporul de anul trecut. Dacă pentru numărul mai mic de participanți răspunzători sunt organizatorii din umbră, cei care știu unde și când trebuie să apese pe coarda sensibilă și să publice chemări pe rețelele sociale, pentru revendicarea lipsă ar trebui să ne uităm la beneficiarul real al acestei manifestări.

Cine și-a lansat candidatura (din nou!) pentru un nou mandat, cine a început strângerea de semnături și, mai ales, cine are nevoie ca guvernul Dăncilă să se târasca mai departe și să joace rolul de sac de box? Evident, locatarul de la Cotroceni! Iohannis nu are nevoie ca actualul Guvern sa cadă. Una la mână, nimeni nu și-ar asuma guvernarea cu câteva luni înainite de alegeri și, doi la mână, după condamnarea lui Liviu Dragnea, trebuie să existe cineva care să încaseze lovituri și pe care propaganda să-l facă responsabil de toate relele din țară.

Multă lume zice că, în acest sens, Dăncila are un blat cu Iohannis; o fi, n-o fi, totusi nu prea sunt semne că nu ar fi. Partea mai ciudată este, însă alta: toată lumea pare să aiba blaturi. Sau, ca să fiu mai clar, dintr-o dată ne-am trezit că oamenii politici încep sa vorbeasca lucruri trăsnite, sa se pupe cu foștii dușmani, să-i respinga pe foștii prieteni și toți să ceara într-un glas mai mulți bani pentru baieții cu ochi albaștri.

Și o tăcere grea s-a lăsat după ultima rectificare, când s-a luat de la Educație și Sănătate ca să se dea la Servicii. Baieții ăia cu “Vrem spitale, nu catedrale” nici măcar n-au scos un ciripit cât de mic. De fapt, a fost o întrecere naționala din a evita acest subiect. Dormiți liniștiți, sunteți pe mâini bune. Totul va fi bine și la vară cald!