Am împușcat televizorul

…Dar, mai întâi, am renunțat la radio.

Să explic… Toată adolescența mi-am dorit o combină muzicală ca lumea. N-a fost să fie. Vremuri grele, inflația de după 1990, salariile care se făcuseră praf… Am găsit o combină Technics pe un OLX și am luat-o acum vreo doi ani. O minunăție a tehnicii. Scoate un sunet de plângi. Iar tunerul, ce să mai spun… după ce iese din etajul de amplificare, sunetul de radio stereo este nebunie curată.

Da, dar la radio nu ai numai muzică, ai și știri. Ghinion, cum ar spune un candidat. Și din cauza știrilor de la radio, am renunțat să mai folosesc acea minunată combină muzicală. Nu am găsit un post care să transmită o informație corectă, cu subiect, predicat și fără să manipuleze.

La naiba, știu cum se face o știre, ce trebuie să contină și că, mai ales, faptul că Xulescu, purtător de vorbe al partidului Y a spus că zăpada e verde nu înseamnă că zăpada e verde ci că ăla a spus asta.

E o diferență între „Cutărescu, băgător în seamă pe Facebook, a spus că va crește inflația” și “E oficial, va crește inflația”.

Și după ce am renunțat la radio, a venit și rândul televizorului.

La fel, inevitabil, dacă butonam, dădeam de știri. În paranteză să spunem că presimt că un premiu Nobel pentru știință se va da celui care va inventa o modalitate simplă de a face ordine în canalele din grilă, să scoți și să aranjezi ce vrei tu și cum vrei tu.

Revenind, știrile de la televizor, la fel de butucănoase și deloc imparțiale, făcute pentru oligofreni. Dacă te preocupă subiectul și nu stai să le înghiți lor propaganda, e imposibil să nu vezi manipularea.

Așa că am renunțat la televiziune. Nu mai am cablu. Păstrez televizorul pentru că, ce să vezi!, se găsesc DVD-uri relativ ieftine cu filme bune. Nu, la NETFLIX încă nu am renunțat, dar mult nu mai e, la ce porcării livrează.