Au făcut consilierii PSD dinți

0
12

De vreo câteva ședințe de consiliu local, cam de când a primit «semnul negru» primarul Cosmin Necula, rămânând fără sprijinul politic al colegilor de partid, consilierii PSD au început să prindă curaj și să muște aprig în luările de cuvânt. Trei ani au stat ca niște școlari în bancă, stresați să nu-i scoată la tablă doamna învățătoare, aproape că n-au glăsuit deloc, dar acum, ce concert de urlete se ridică la ședințe!… Singura problema este dată de faptul că social-democrații au prins glas contra fostului lor coleg, primarul Necula.

Câtă vreme au fost mușcați de consilierii din Opoziție, s-au făcut mici și nu au reacționat; acum când e vorba de un fost tovarăș, au și argumente, și voce, și curaj. Se repetă, dacă vreți, cazul de la nivel național în care guvernele PSD de după 2016 au fost măcinate de zvonistica lansată pe rețelele sociale, de diverși înși care pozau în independenți deși aveau agendă politică și partidul a preferat să tacă decât să se explice. Iar când a fost decapitat Dragnea, toți au prins curaj să-l scuipe pe fostul lider, nicidecum să explice care au fost culisele și interesele.

A nu se înțelege că încerc să-l apar pe primarul Bacăului; pur și simplu este jenant ceea ce se întâmplă. Așa ceva nu se face. Cum, până acum două săptămâni îl glorificai, îi ridicai osanale, îi explicai ideile, strategiile, îi dădeai dreptate, te făceai scut în fața acuzațiilor și acum, dintr-o dată, e ultima otreapă, nu e bun de nimic, e incompetent și așa mai departe?! Am văzut, ce-i drept, și unele persoane jenate că trebuie să joace într-o astfel de piesă, care se abțin să spună ceva. Politic, semnalul este foarte prost.

Da, pot înțelege o anumită disciplină de partid. Dar până la un punct. Că disciplina asta a produs blocaje la nivel politic și administrativ. Din cauza disciplinei de partid, de exemplu, ne aflăm de trei ani în campanie electorală deoarece liderii PNL le-au impus tuturor aleșilor liberali din țară să voteze mereu împotriva proiectelor PSD, chiar dacă acele proiecte sunt bune pentru localități.

Iar cine nu respectă disciplină, e tras de urechi și rămâne fără funcție. Și, uite-așa, ne tăiem craca de sub picioare pentru că, ce credeți că se va întâmpla în următoarea legislatură, când, poate, vor fi liberalii la Putere și social-democrații in Opoziție? Credeți că vor uita unii cum li s-au pus, constant, piedici doar de dragul de a câștigă ceilalți puncte electorale? De ce nu ar face și ei la fel?