Iluzia

Acum, că Revoluția a învins, odată cu trecerea moțiunii, este clar că ne va paște o bunăstare cum n-am mai văzut vreodată pe aceste meleaguri.

Deja trebuie să ne îngrijorăm de ceea ce o să urmeze pentru că nu vom avea suficiente magazii și frigidere ca să depozităm tonele de lapte și miere care se vor năpusti asupra acestei țări.

Deja, am văzut că se pregătește parașutarea bucăților de autostradă direct din avion peste Moldova, iar dacă ciuliți urechea bine, o să auziți cântecele vesele ale emigranților români care se întorc în marș forțat spre țară.

Când o să vă treziți din visul ăsta, o să vă dați seama că, de fapt, v-ați încăierat degeaba, că i-ați înjurat pe unii și i-ați pupat în tălpi, pe alții ca fraierii. Că în vreme ce voi vă ciomăgeați în spațiul virtual, ei, frumos încolonați și bine telecomandați, puneau la cale jefuirea țării în folosul ocupantului.

Un ocupant mai isteț decât cel sovietic, unul care s-a prins că, dacă se va arăta nu va face decât să-și atragă ura. Așa că folosește pentru a menține ordinea în țară și a dirija exploatarea resurselor oameni ai locului, legi, instituții românești.

În vreme ce voi vă dădeați cu Justiția în cap, ei priponeau politicienii periculoși și desființau firmele care le făceau concurență. Voi vă plimbați pe Centru noaptea, țipând sloganuri, în vreme ce ei, care scriseseră sloganurile, se pregăteau să mai dea un tun și încă unul și încă unul.

Vi s-a părut „cool” rezultatul alegerilor europarlamentare, dar nu v-ați uitat să vedeți neconcordanțele, milioanele de alegători scoși din joben, procesele verbale de la mii de secții ale căror date nu corespundeau, zecile de mii de turiști veniți să voteze în sate izolate și așa mai departe.

Dar, hei!, există alegeri, deci e Democrație. Desigur, trebuie întreținută iluzia aceasta, pentru a se evita revolta. Măcar atâta lucru au învățat și ei…