Emoții de toamnă

0
13

Campania asta electorală e atât lipsită de sare și piper încât te întrebi la ce mai este organizată, cu ce scop și pentru cine? Toți, dar absolut toți candidații, se țin departe de temele importante ale societății, se feresc să se confrunte la televizor, nu deschid gura decât ca să spună baliverne. În schimb ne livrează cu carul emoții. De la băgarea în campanie a isteriei Colectiv, la trasul cu mitraliera cu aer comprimat și pozele cu pisici. Nimic concret, nici o temă importantă, doar abureli. Și știți ce?! Au dreptate! De ce să se apuce să dezbată probleme de politică externă, de constituționalitate, teme agricole, subvenții și altele?! Pe cine ar interesa toate acestea? Pe români?

Pe naiba! Pe român îl interesează cine cu cine se mai înjură, cum i-a tras neamțul o smetie lu’ aia, cum a mai răcnit caracaleanu niște chestii live pe Facebook, cum s-a pozat cu pisica băietu’ ceala cu fonduri europene, clipul cu înjurăturile, balivernele despre spitalul privat construit pe pământul dat gratis de stat și așa mai departe. Românul nu are de gând să ia candidații de guler și să-i întrebe ce au de gând să facă pentru țară. Pentru că romanul nu dă doi lei găuriți pe țara sa, pe care o vede doar ca pe o platformă de lansare spre Vest. Un rău necesar, o etapă nedorită, dar care nu poate fi ocolită, din viața sa de nabab în paradisul occidental. Cine rămâne nici nu mai contează, boșorogii știrbi și asistații social care să stingă lumina, deși, dacă ar fi după român, mai bine i-ar mitralia pe ăștia, că respiră degeaba și-i mai ocupă și lui locul în autobuz.

Dacă pe român nu-l interesează ce se întâmplă cu țara, pe cine să intereseze? De ce s-ar obosi politicienii să dezbată teme, să creeze programe, să combată, să explice? Păi romanul votează cu două mâini pe ăia de-i promit că-i vor beli pe ceilalți. Nu contează ce au făcut sau n-au făcut ceilalți, contează să se lase cu sânge și urlete. Și ce satisfacție va avea el după ce băieții deștepți își vor regla conturile și-i vor lua banul din buzunar ca să-și justifice activitatea!