În Pădurea cu alune

În Pădurea cu alune a avut loc o schimbare de conducere. Unii i-au zis “lovitură de palat”, alții “revoluție”. Echipa care se ocupa de conducerea treburilor publice a fost schimbat cu una “competentă”, după cum a anunțat ciocănitoarea, la telegraful pădurii.

Atât de competentă a fost noua echipa încât din prima zi a decis să se schimbe numele ministerelor ce aveau grijă de viața de zi cu zi a animalelor din pădure.

Dar, schimbând numele și componența ministerelor, noua echipa de conducere și-a dat seama că nu mai poate face rectificarea de buget.

Pentru că nu mai are cum face transferul de bani de la un minister care nu mai există la unul nou înființat. Noul Consiliu al animalelor a desființat institutul care studia educația dar și pe cel care se ocupa de cultura și drepturile animalelor capturate și aflate în grădini zoologice în afara pădurii.

Pe urmă, Cârtița de la Finanțe, care criticase vehement împrumuturile fostului minister, a semnat câteva imprumuri cu dobânzi majorate, să simtă și băncile din pădure că s-au schimbat vremurile și că vor avea o viață mai ușoară.

La Institutul Cultural al Pădurii a fost adus un bizon care fusese dovedit că a plagiat, dar era în echipa câștigătoare și nu se pune asta la socoteală, că doar noul guvern este unul de competenți, nu ca ăla de dinainte…

Iguana de la ministerul pensiilor a descoperit o imensă gaură în buget și a ieșit repede să anunțe ciocănitoarea; a trecut sub tăcere, însă, că în urmă cu câțiva ani, când mai fusese la conducerea ministerului, gaura era de zece ori mai mare.

Despre un alt ministru competent s-a aflat că nu și-a plătit impozitul pe vizuină de 20 de ani.

Premierul mistreț, suferind de insomnie, a venit noaptea pe la sediul Guvernului și, negăsind lumea la muncă, a început să facă scandal. Ca să-i pedepsească, a inventat o nouă taxa. Nu i-a trecut numai cu atât și a decis că, în general, animalele din pădure au lefuri prea mari care mai trebuie tăiate, șlefuite, luate din pilă ca să fie fericiți crocodilii-angajatori.

Poate va întrebați cum au reacționat animalele de rând în fața unui asemenea val de competență? Păi, cum să reacționeze?! Aplaudau bucuroase.