Ultrascurte

* Observ că nu se mai învață nimic la Educația Civică în școală. Votul universal nu înseamnă că mergeți să decideți eliminarea unui partid sau a unui politician din viața publică pentru că nu vă place de părul lui sau de accent și nici nu înseamnă că o să vă adunați pe înserat ca să incendiați casele celor care au o altă opinie politică decât voi. În nici un caz nu s-a votat duminică pentru eliminarea vreunei formațiuni politice, așa cum vi se spune de către niște băieți care au simțit pe propria piele efectul votului universal.

* Un lucru prea puțin remarcat și care ar trebui să dea de gândit PNL: partidul n-a adus voturi lui Iohannis decât într-o proporție extrem de mică. Procentul lui Iohannis nu e neapărat procentul PNL. La PSD e radical invers, un lucru care se știa de mult timp, electoratul social-democrat votează mai mult partidul, mai puțin liderul.

* -Spre deosebire de alții, eu nu sunt prost și nu pot fi manipulat să votez cu X. Eu sunt inteligent și votez cu Y!
-Și cine ți-a spus că ai fi inteligent?
-Partidul candidatului Y.
-Așa e. Nu poți fi manipulat…

* Îmi explică și mie cineva de ce la europarlamentare a durat aproape o săptămână numărarea voturilor și acum a fost suficientă o noapte?

* Academia americană de film a exclus din competiția filmelor străine pelicula trimisă de Nigeria pe motiv că în ea nu se vorbește suficient în limbile locale, ci în engleză. Engleză este, totuși, limba oficială în Nigeria, țară care are populații ce vorbesc circa 500 de limbi și dialecte, engleza fiind limba de comunicare între toate grupurile etnice.

* O tipă i-a arătat degetul mijlociu lui Trump, a fost concediată și acum a candidat și a fost aleasă în Parlamentul statului Virginia. Unicul argument în campania electorală a fost o fotografie în care arăta degetul mijlociu coloanei oficiale a președintelui SUA.

* Nimic despre lovitura de stat din Bolivia, după ce președintele a fost ales pentru un nou mandat? Păi cum, dacă e de stânga, nu se vorbește nimic, dacă era dat jos un președinte de dreapta, eventual impus de forțe externe, altfel suspina presa internațională…