Ultrascurte

0
6

• Și în timp ce Dionisie se plimba prin centrul orașului, văzu o mulțime de oameni urlând măscări și strigând că vor să dea mure unei cetățence. Neștiind despre ce e vorba, Dionisie se apropie timid de oamenii ceia și-i întrebă cu sfială:
– Nu vă fie cu supărare, dumneavoastră sunteți România normală?
La care unul mai mărișor și căruia tricoul îi era puțin mic pe burtă îi răspunse la modul extrem de serios:
– Nu, bre, noi suntem România educată!

• Fugit în Transilvania pentru a-și scăpa viața de securea gâdelui,
Vodă Caragea îi scrie succesorului sau, Șuțu, trimis de sultan să cerceteze furăciunile fanariotului căzut în dizgrație: “Și nu-ți fă griji, că mai sunt multe de furat în Valahia”.

• Paradoxal, după aceste alegeri, nu PSD va avea cele mai mari probleme, ci USR PLUS. Iohannis tocmai le-a furat electoratul…

• Stau și mă gândesc că în 1916-1917, în loc să se lupte cu noi, Germania mai bine organiza niște alegeri…

• Cel mai bun calmant pentru superioritatea cu care unii își apară opțiunea electorală este să-i asculți pe cei care au votat cu Băsescu explicându-și alegerea după ce au fost loviți de politicile economice ale PDL.

• Să te apuci să-i înjuri pe unii că au votat cu alt politician decât ai votat tu e ca și cum te-ai apuca să te războiești cu vecinii că au zis că Zâna Măseluță e mai de treabă decât Zâna Zânelor…

• Există o teorie cum că atât de mult au vorbit militarii bătrâni despre datorie, onoare și necesitatea războiului, încât nu au mai putut da înapoi când ofițerii tineri au cerut ca Japonia să intre în război. Pur și simplu, ar fi negat tot ceea ce susținuseră. Politicienii noștri de dreapta își asmut simpatizanții împotriva inamicilor politici cu gândul că vor câștiga facil niște voturi. Problema este, însă, că simpatizanții chiar îi cred pe cuvânt și iau în serios ideile. Și va veni vremea în care politicienii care au indus violența în societate nu vor mai putea face pasul înapoi și nu-și vor mai putea retrage cuvintele, fiind forțați, de propriii susținători, să-și ducă promisiunile la capăt. Pentru că nu învățăm nimic din istorie.