Greta bioenergeta

0
8

Nu resping ideea de încălzire globală, sunt de acord că activitatea umană este responsabilă pentru multe, inclusiv pentru poluare și efectul de seră, consider că trebuie făcute multe pentru a se remedia situația, dar nu o suport pe Greta.

Nu cu istericale adolescentine se rezolva o problemă; faptul că în loc să se țină de școală (apropo, Barnevernetul ăla se mai ocupă și cu altceva în afară de confiscatul copiilor străinilor?) se plimba de colo-colo propovăduind noua religie climatica nu ajuta cu nimic.

Vorbitul e ușor, nu costa bani și, mai ales daca spui ce trebuie, îți poate aduce bani.

Pentru că, vedeți, problema cu Greta și cu activiștii de genul acesta este că pot fi ușor confundați cu asasinii economici.

Dieselul poluează, să interzicem autoturismele pe motorină! Dar ce punem în loc? Ce le dăm fraierilor ălora care au mașini diesel în afară de o super-ofertă de mașini electrice de 5-6 ori mai scumpe și care au nevoie de schimbarea bateriei la fiecare 4 ani?

Sa nu mai mâncăm vita pentru ca vacile dau bășini și gazul metan din ele contribuie la efectul de seră! Să mâncăm, deci, insecte, dar ce facem cu fermierii pe care îi lăsăm fără obiectul muncii?

Sa procedăm ca-n Franța: interzicem serele pentru că sunt consumatoare de căldură și căldura face rău planetei. Îi omorâm pe fermierii care cultivau roșii iarna dar permitem importul de tomate din alte țări.

Interzicem termocentralele și dăm drumul la eoliene dar cu banii fraierilor de consumatori casnici care plătesc, pe lânga energia electrică, și certificate verzi ca să-i subvenționăm pe șmecherii care investesc în energii alternative.

De asta zic că ar trebui să ne gândim bine ce ne propunem. Problema ecologică, totuși, nu datează de ieri – de azi. Cum de nu a văzut nimeni că ne omoară poluarea până acum și dintr-o data, gata, nu se mai poate, noroc c-a venit Greta să ne dea vestea cea mare?!