Fiecare, pe cont propriu!

0
4

Dacă până acum nu ați înțeles care este jocul politic în România, nici nu o să mai înțelegeți vreodată. Ce facem noi de 30 de ani? Batem pasul pe loc. Din când în când mai schimbăm puțin ritmul, dar, în esență, rezultatul este același.

Nu ne-am mișcat și nici nu o să ne mișcăm din loc pentru că nu ne-am propus acest lucru. Noi nu vrem să evoluăm, noi ne complacem în mizeria asta balcanică, furându-ne căciula unul altuia în vreme ce niște șmecheri veniți de prin alte părți ale lumii ne fac la buzunare. Ne trezim că nu mai avem portofelul, buletinul, briceagul și nici măcar mărunțișul pentru cafea și, în loc să stăm să vedem unde s-au dus toate acestea, ne mulțumim cu explicațiile furnizate chiar de șuț: „le-ai pierdut, mă, că nu ai fost atent”. Și-i mai și mulțumim pentru informație.

Partidele, câte sunt, nu o să facă nimic pentru țară și nu pentru că nu ar vrea, ci pentru că nu mai pot. Clasa politică este ori vândută intereselor străine, ori se teme să nu fie trimisă la ocnă pentru pricini în mare parte inventate. Oricum, chiar dacă ar trece peste aceste două probleme, nu ar avea pârghiile necesare să producă oarece schimbare. Decizia politică nu valorează doi lei găuriți câtă vreme nu există posibilitatea de a fi pusă în practică.

O să spuneți că PSD a făcut câte ceva, că a dres. A făcut cât a fost lăsat să facă, iar când s-a văzut că există domenii în care se produc transformări substanțiale, s-a pus talpă. Irigații, subvenții pentru agricultură, finanțări nerambursabile pentru antreprenorii români? Pa! Adio și-un praz verde! De acum încolo doar companiile străine vor beneficia de ajutoare. Românii să-și vadă de lungul nasului, ei sunt doar tolerați în țara asta. Așa au căzut zarurile. Suntem într-un moment al istoriei în care nu interesăm pe nimeni altcumva decât ca furnizor de muncă ieftină, de resurse naturale gratuite și piață de desfacere. Atât!

Prin urmare, nu e interesat nimeni să investească în dezvoltarea țării, că nu-s nebuni să-și concureze produsele. În loc să vă mai certați unii cu alții pe motive politice, mai bine ați încerca să găsiți soluții la problemele cotidiene și să încercați să supraviețuiți fără ajutorul Statului. Pentru că Statul este pe moarte. Iar cei care-l asasinează nu sunt străinii care se înfruptă din resurse; aceștia sunt, eventual, asasinii morali. Cei care răsucesc cuțitul în spatele Statului român sunt chiar românii.