Ziua Republicii

0
11

Lumea politica se teme sa vorbeasca despre ziua de astazi, ziua in care Romania s-a proclamat republica, in 1947. S-a insinuat asa, aproape pe nevazute, o legenda despre epoca de aur din vremea monarhiei si ce tragedie s-a petrecut cand regele a fost silit sa abdice.

In paranteza: nimic despre lovitura de stat care a stat la baza monarhiei si care l-a fortat pe domnitorul Al I Cuza sa abdice, fiind, apoi, exilat.

Legenda mai spune ca detronarea regelui Mihai a fost realizata doar de comunisti sub supravegherea comisarilor URSS; uitam iarprea usor ca sovieticii primisera mana libera in Romania si ca Churchill si Roosvelt acceptasera impartirea lumii de la Ialta.

Alta paranteza: britanicii au primit mana libera sa-i mascreze pe comunisti in Grecia de la sovietici, Stalin neintervenind in nici un fel in conflict pentru a-si ajuta aliatii ideologici.

Plecam urechea la tot felul de povesti despre Casa Regala si ne facem ca nu stim despre scandalurile politice, de coruptie si asa mai departe in care a fost implicata monarhia. Care monarhie a instaurat dictatura in tara, prin Carol al II-lea.