Vești bune

UE tocmai ne-a dat… ceva și ne-a anulat finanțarea pentru o autostradă care ar fi traversat Carpații. Se pare că între Sibiu și Pitești au fost văzuți elefanți roz cu două trompe, specie care dacă ar fi existat cu siguranță ar fi fost pe cale de dispariție și, cu tot cu comisarul nostru corect politic la Transporturi, am luat-o în freză științific și binemeritat. Cine ne-a pus să vrem autostrăzi care să traverseze Carpații și să facă legătură între portul Constanța și Vestul Europei, reducând distanța pe care mărfurile asiatice ar trebui să o parcurgă de la producător la cumpărător?!

Dar veștile bune nu se termină aici: Olimpiada de majorat alocațiile copiilor se încheie deloc triumfal; după ce băieții au propus o alocație de 300 de lei câtă vreme erau în Opoziție, au ajuns să voteze contra propriei idei acum, când se află la Guvernare iar președintele dă semne că nu vrea să-și lege imaginea de o respingere a majorării alocației. Partea cea mai mișto e că ăia care spuneau că dublarea alocației e necesară și trebuie neapărat făcută, zic acum că e doar o manevră electorală. Evident că este, dar atunci nu era?!

Și ca să nu fie numai acestea veștile cele bune, iată că se rezolvă și problema spinoasă a pensiilor speciale. După ce ne-au bătut la cap luni de zile cu acest subiect, evident, tot când erau în Opoziție, băieții veseli au descoperit că e cam dificil să le taie mai ales de la domnii ăia care le pot instrumenta dosarele și le dau sentințele. Așa că au început să descopere soluții: la Ministerul de Interne le bagă la secret. Nu-i așa că e o veste bună?! Pentru ei! Și nu e totul: câteva mii de salariați vor rămâne șomeri în perioada imediat următoare deoarece Guvernul a decis să interzică detașările în învățământ.

Nu, nu se așteaptă sfârșitul anului, nu se așteaptă găsirea unei soluții care să înlocuiască oamenii care vor fi concediați; pur și simplu, în câteva zile se dau oamenii afară și în locul lor nu se mai pune nimic. Interesează pe cineva cine va munci în locul lor? Nu, pentru că o altă veste bună e aceea că multe companii transnaționale vor primi ajutoare ca să-și plătească energia electrică. Iar românul care explodează de indignare când află că niște nenorociți primesc doi lei găuriți ca ajutor social, de data asta tace și e fericit.

Are și de ce, el va plăti curentul mai mult, pentru că s-au scos limitările de preț; bine, însă, că multinaționalele își vor majoră profitul pe seama lui. Aș fi încheiat cu vestea bună referitoare la decizia de a nu se mai majora salariile și pensiile, dar astea se știu deja; românii cred că deja au desfăcut șampania de bucurie. Cum să nu fii bucuros cu asemenea vești într-o Românie normală?! Hai, noroc și să trăiți bine! Pe asta nu cumva am mai auzit-o?!