Sinistra de la Educație se crede Cuza

0
10

Luați o camera foto și 2-3 prieteni. Încercați să intrați într-o grădiniță sau un liceu, să treceți de ușa de la intrare, să dați buzna într-o sala de clasa și să va răstiți la educatoare sau la profesori în vreme ce filmați și fotografiați copiii. Puneți pozele și filmarea pe Facebook. Pe urmă numărați câte legi ați încălcat și cam ce pedepse riscați. Și nu vorbim și de părinții nervoși că le-ați filmat copiii în clasă care v-ar sări imediat în cap.

Păi acum câțiva ani, un profesor din Bacău a fost dat afară din învățământ pentru că punea pe Internet filme didactice în care apăreau elevii săi.

Faptul că persoana care a făcut aceste lucruri – a dat buzna într-o unitate de învățământ cu fotografi și camere video după ea – este ministrul Educației nu schimbă cu nimic lucrurile. Ministrul Educației nu poate veni în control decât în condițiile legii, asta dacă are, cumva în atribuțiuni așa ceva.

Pentru că, din câte știu, controlul se exercită de către personalul specializat, nu de ministru și nu cu presa după fusta ei. Mai ales într-un domeniu sensibil cum este educația. Dar la noi se poate. Iar agaricii care se erijează în lideri de sindicat nu au luat nici un fel de atitudine față de acest abuz.

Tac toți de frică să nu fie luați la ochi, deși, ne amintim, în fosta guvernare aveau inclusiv revendicări politice. Modelul ăsta de a umbla ca și Cuza prin târg a fost imediat copiat: prefectul de Vrancea s-a dus în control la Inspectoratul Școlar.

Și nu va fi ultimul caz; este deja lucru cunoscut că, în momentele de criză politică, atunci când nu ai pâine să dai mulțimii, circul face minuni. Iar un popor care de ani de zile înghite circ de dimineață până seară va aprecia cum se cuvine această nouă scamatorie. Băieții de la butoane au scos de la naftalină metodele brevetate de Băsescu – PDL și inventează dușmani ai poporului.

Medicii, profesorii, militarii (jandarmii) sunt numai buni de tăvălit prin smoală și fulgi de gâscă pentru a fi arătați, apoi, cu degetul: iată de ce nu o duceți voi bine. În spatele scenei, băieții deștepți de la multinaționale își freacă mâinile fericiți: ne-au mai prostit o dată.

Fericiți cei săraci cu duhul!