Cum să fii profet în țara ta

0
5

Se spune că, odată, un ghicitor a fost întrebat dacă poate să prevadă și data morții sale. Cum o viață întreagă câștigase banii ghicind viitorul, respectivul n-a putut spune că nu, și a indicat ziua, luna și anul când ar fi urmat să își dea obștescul sfârșit. Când a venit și ziua aceea, care era cunoscută de toată lumea, ghicitorul s-a pregătit să moară, așa cum a profețit. Doar că se apropia sfârșitul zilei și el se simțea tot bine, fără să dea vreun semn că i-ar veni sfârșitul. Atunci, ca să nu se facă de ras, ghicitorul a înghițit otravă și a murit exact în ziua în care a indicat el că se va întâmplă acest lucru…

Există o șleahta întreagă de politicieni care s-au ocupat cu proorocirea crizei economice ce va veni. De ani de zile ei explică la televizor și pe facebook cum va intra România în criză din cauza cheltuielilor nesăbuite, a împrumuturilor și a politicii economice a Guvernului. A trecut timpul și profețiile lor nu s-au împlinit. Ba au ajuns și la Putere acum, tot pe baza promisiunilor că economia o să explodeze. Și economia s-a încăpățânat să reziste.

Dar, pentru a nu se face de râs și pentru a demonstra că au avut dreptate când au proorocit Apocalipsa economică, politicienii respectivi au pus mâna pe par și au început să lovească Economia. În două luni și un pic, noul Guvern s-a împrumutat cu o sumă echivalentă cu jumătate din întreagă sumă împrumutată de fostul Executiv în trei ani.

Cu deosebire că fosta guvernare folosea o mare parte din bani pentru investiții iar actuala nu se știe ce face cu ei din moment ce a tăiat aproape toate programele de investiții. Când ceilalți se împrumutau, băieții care-s acum la butoane se dădeau de ceasul morții explicând cum vor plăti ratele copiii copiilor noștri; astăzi, când în fiecare zi Guvernul mai împrumută câteva miliarde, toată lumea este calmă, nimeni nu scoate o vorbă.

Gașca #rezist, care făcea valuri pe vremuri, este acum Zen, n-are nici o durere. Totul este bine și minunat, toată lumea e fericită, asasinatul economic al țării continuă fără nici o împotrivire.

Dormiți liniștiți, Guvernul are grijă de toate!