Ultrascurte

0
6

* Toți destepții din Occident au făcut mișto de felul în care a tratat China Coronavirusul. Acum să-i vedem pe ei cum acționează…

* De fiecare dată când se întâlnește un vegan cu un carnivor, veganul va încerca să-l convertească pe celălalt, expunând binefacerile dietei fără carne și exagerând contraindicațiile celei cu carne sau expunându-l pe celălalt unui atac psihologic de genul “mănânci mortăciuni”, “lași vaca să plângă după copil” etc. Carnivorul se va rezuma să facă mișto de vegan și îl va lăsa în plata Domnului, să pască. Și asta pentru că un om carnivor gândește strict ca un carnivor: cu cât mai puțini doritori de carne, cu atât va rămâne mai multă carne pentru el. Pe când un vegan gândește ca o antilopă: caută să adune o turmă cât mai mare care să o protejeze. Deoarece, cu cât numărul animalelor e mai mare, cu atât scade probabilitatea ca una dintre antilope să fie mâncată. Iar pentru asta folosește frica drept catalizator. În cazul veganilor, frica de carnivori și omnivori. În ultimele zile am găsit mai multe articole în presa occidentală în care se vorbește despre … veganii atacați de carnivori pentru preferințele lor culinare. Acum, nu știu ce să spun, dar eu am auzit invers: măcelari francezi atacați de activișți vegani, musulmani atacați de indieni vegetariani pe motiv că mănâncă vită și așa mai departe…

* Reprezentanții Băncii Mondiale au tras de urechi, săptămâna trecută, în Bacău, autoritățile române că nu au atras investiții de la o seamă de companii mondiale, între care Raytheon și Northrop. Ce să investească Raytheon la noi, în condițiile în care le-am trimis cashu’ gros pentru sistemele Patriot?!

* Cult poporul ăsta: dezbate că una a zis “domnul sculptor”. Vă dați seama ce liniște era dacă aia spunea “privatizarea Sănătății”?

* Se gândește cineva ce război ciudat e în Siria? Israelienii distrug la Damasc un depozit al trupelor iraniene sosite să se lupte cu insurgenți veniți din Europa, finanțați de saudiți și antrenați de americani, care luptă cu arme românești contra trupelor siriene sprijinite de ruși în vreme ce turcii le oferă rebelilor ajutor pentru că îi enervează kurzii.

* Românilor nu le pasă de privatizarea Sănătății. Se știe că la medic mergi doar ca să-ți confirme că diagnosticul pe care ți l-ai pus după ce ai dat o raită pe Google este corect.

n Acum 20 de ani, românii înjurau guvernele că nu fac și nu dreg ca să scoată vizele și din cauza asta ei ajung cu greu în Occident la muncă sau la furat. Astăzi, românii înjură guvernele pentru că ei pleacă prea ușor în Occident la muncă sau la furat.

* În 20 de ani o să mâncați friptură de soia cu salată de păpădie, fericiți că Partidul Unic v-a salvat de poluarea produsă de vaci.

* În următorul film cu Omul Păianjen, personalul principal va fi bisexual. Cred că rămân la filmele SpiderMan de dinainte de 1990.

* Multe patimi a stârnit moartea generalului Marin Dragnea, veteran al Războiului Mondial. Unii îl acuză de trădare pentru că a fost ofițer sub regimul comunist, dar nu iau în considerare faptul că s-a înrolat voluntar în războiul de reîntregire contra URSS. A ajuns prizonier și apoi a revenit pe frontul de Vest cu divizia Tudor Vladimirescu, formată de sovietici din prizonierii români și a fost rănit în luptele pentru eliberarea orașului Oradea. I se reproșează reprimarea (prea pașnică – după cum regretă unii) manifestațiilor de simpatie cu Revoluția din Ungaria din 1956. Aici am niște păreri. Și vizavi de evenimentele din Ungaria, care, oricât ar fi pictate în culori frumoase, s-au transformat în răzbunări sângeroase și de o parte și de alta, că nici “revoluționarii” nu erau ușă de biserică și au purces la execuții sumare. Cât despre modul în care a reacționat România… Să zicem că se declanșa și la noi o insurecție anti-sovietică. Problema nu se pune în cât timp reușeau rușii să ne înfrângă, ci anume care ar fi fost cursul evenimentelor. România a reacționat extrem de diplomatic și a reușit să obțină retragerea trupelor sovietice din țară, rămânând, până în 1989, singura țară din blocul estic fără trupe de ocupație. Iar asta i-a permis o politică extrem de independentă. Contrar a ceea ce cred unii, istoria nu este scrisă de cei care ies în stradă.