Ultrascurte

0
16

* Un pachet de Marlboro va costa, în Franța, 10 euro, de la 1 martie. Gaulloises sunt deja 10 și se fac 10,60, în vreme ce Gitanes brunes se fac 11. Le Monde scrie că 80% din preț sunt taxe iar în Franța mor 75.000 de oameni anual din cauza bolilor provocate de tutun.

* Patru cutremure de suprafață, joi dimineață, la mică distanță de Pungești. Stați liniștiți, exploatarea gazelor de șist e sigură!

* Fostul ministru de interne Matteo Salvini e judecat în Italia pentru că NU a permis intrarea ilegală în țară a unor persoane. Mi se pare mie sau lumea e puțin cu dosul în sus?

* Dacă tot sărbătorim 24 ianuarie, de ce n-am prăznui și 11 februarie? Cu steaguri, dansuri și discursuri despre eroismul Armatei care l-a alungat pe Cuza din țară…

* Dacă spun că sunt în căutarea unui tratament pentru pisicile care se identifică drept iepuri, mă iau ăștia cu discriminarea?

* Cum provoci un scurt-circuit unui hipster? Îl anunți că ultimele exemplare în viață ale rinocerului alb sunt infectate cu un virus care poate ucide întreaga umanitate…

* „Fără străini în țara noastră!”, urlă românii verzi aflând de venirea asiaticilor. Serios, voi chiar credeți că mai aveți țară?!

* Vine Dionisie, flegmatic: Ba, ăștia mai bocesc mult pe Facebook că le fură țara sau se decid să facă oarece cu problema asta?!

* SF-ul de săptămâna asta: peste câteva sute de ani, la o grădină zoologică din Londra sunt aduși ultimii doi oameni cu ADN nemodificat, așa cum era prin anul 2000. În paranteză, să spunem că în viitor lumea și-a făcut tot felul de modificări la ADN, pentru ca oamenii să fie mai rezistenți în fața bolilor, să poată munci mai mult și așa mai departe. Ei, bine, savanții din viitor vor să conserve acest ADN pur și încearcă să-i convingă pe ultimii doi oameni care posedă așa ceva – un bărbat și o femeie – să procreeze pe cale naturală; nu vor să apeleze la alte metode pentru că s-ar putea contamina materialul genetic. Doar că problema nu e atât de simplă cum ar părea. După multe tentative, savanții reușesc și șefa oamenilor de știință explică modalitatea în care i-au convins: „Pe ea am îmbătat-o iar lui i-am promis o pizza la final”…

* Adevăratul motiv al scandalului de la Ditrău e că aia doi imigranți din Sri Lanka nu au vut să guste palinka, ei fiind învățați cu ceaiul…

* Când se aliază românii cu francezii = Unire. Când se aliază românii cu rușii = Comunism + electrificare. Când se aliază românii cu nemții = dictatură și pierderi de teritoriu.

* Nooo, la privat nu se moare inutil ca la stat. Și dacă se întâmplă, merge a două zi DNA la stat să distragă atenția…