Ați fugărit doctorii cu duba și acum le ridicați statui?

Am ajuns vremuri de mare scârbă, în care cetățenii-politicieni se închină și aduc omagii cadrelor medicale pe care tot ei le-au luat la fugărit prin Europa, le-au făcut dosare penale, au dat drumul dulăilor din presa plătită cu sacoșe de bani pe ascuns să le muște.

I-ați luat cu duba, cu cătușe pe mâini, le-ați interzis să mai lucreze în spitale, le-ați confecționat dosare penale că să le ia locul lipitorii voștri de afișe, le-ați dat salarii de mizerie și ați behăit în fața microfoanelor că nu e o tragedie dacă ne pleacă medicii și asistentele medicale din țară.

Când unii încercau să ia măsuri, să spună că trebuie stocuri de medicamente, de material medical, era să le luați gâtul din șold și nici acum, când epidemia defilează pe străzi nu v-ați putut abține să nu le faceți încă un dosar penal, așa să nu vă ieșiți din mână. Ați decretat stare de urgență, dar ați avut grijă să pitiți prevederi care să vă permită să schimbați directori de spitale cum veți dori, fără explicații ca să vă puneți oamenii voștri în sistem.

Că pandemia asta e o pomană curată pentru voi: puteți acum arunca miliarde în buzunarele prietenilor fără să vă temeți de consecințe. Asta e țara, ăștia ne sunt politicienii care arată cu degetul spre corupți imaginari în vreme ce ei își îndeasă banii din diferite combinații în buzunare.

Dar procurorii n-au ochi să vadă cum finul e numit ministru, cum ministrul modifică acte guvernamentale pentru ca să mănânce și gura lu spitalu’ privat bani de la stat, cum se cablează la banii publici spitalele particulare. Dosarele sunt doar pentru cei care critică privatizarea Sănătății, pentru ceilalți răsplata este pe card, în cont, prin Tenerife.

Vor muri oameni și îi veți avea pe conștiință. Dacă ați avea așa ceva…