Ultrascurte

0
13

* Ați donat pentru spitale? Foarte frumos! Acum pot ăștia să mai taie din nou din bugetul Sănătății și să mai cumpere niște rachete.

* Un gând pentru fetele de la videochat. PIB-ul țării pe ele se va baza luni bune de acum încolo…

* După ce au dresat poporu’ să facă mișto de orice decizie a „ciumei roșii”, ăștia vor să fie lumea serioasă când dau ei edicte…

* Încă 2-3 luni de „stai acasă” și grașii vor fi la modă!

* I-a apucat pe toți patriotismul după ce ani de zile au făcut mișto de simbolurile naționale…O început să vă tremure nădragii?

* – Bă, l-ai văzut pe Boss, ce geacă mișto din Top Gun și-o tras? Să-mi aduci și mie una! Da’ să fie mai mare!

– Iaca, șefu’…

– Cum îmi stă?

– Dacă vă puneți și diagonală și luați Mauserul în mâna, sunteți leit Paraipan!

* O concluzie simplă: cenzură impusă de autorități cifrelor epidemiei a determinat propagarea unor teorii cum că virusul e un fals și morții nu există… Succesuri maxime: în câteva săptămâni lumea o să dea buzna pe străzi…

* Într-o postare pe facebook, Poliția Română se laudă că a băgat în carantină 30 de papagali aduși de o persoană din Italia. Adevăru-i că, da, în România doar papagalii mai intră în carantină…

* Există persoane care compară decesele de anul trecut cu decesele de anul acesta și ajung la niște concluzii. Chiar și în cazul în care au acces la informații sigure, comparația este viciată de modificarea bazei de calcul. Numărul populației totale din Italia anului 2019 este altul față de 2020, când au fugit milioane de străini. Adică, 900 de morți pe zi la o populație de 55 de milioane nu mai înseamnă același lucru cu 900 de morți pe zi la o populație de 60 de milioane. Pare că e același număr, în realitate numărul de morți la mia de locuitori a crescut.

* Dacă pe un șantier de construcții nu e voie să intri fără cască de protecție, de ce trimitem cadrele medicale în prima linie a luptei cu virusul fără măști și fără mănuși?

* Hai că asta cu distanță socială tot de la Asimov este. Să ne amintim de solarieni și de frica lor de a sta lângă un alt om.