De ce să dăm bani la Sănătate când putem cumpăra rachete pentru Armata?

0
15

Toata lumea isi pune sperantele in Armata ca o sa faca si o sa dreaga in spitale. O sa faca rahatul bici, asta o sa faca. Atat.

Cine are impresia ca un ofiter se pricepe la condus un spital doar pentru ca are in subordine un numar de soldati se inseala. Iarasi, cine are impresia ca Armata este altfel decat societatea romaneasca se inseala.

Asa ca relaxati-va, e doar un alt exercitiu de imagine. O alta metoda de a va abate atentia de la dezastrul care exista in sistem. Ca de fiecare data cand se intampla, se intampla nu pentru ca n-au fost materiale, ci pentru ca “n-au vrut sa le foloseasca”.

Metoda clasica, folosita cu mult succes de fiecare data cand e nevoie. Alimente erau, dar erau ascunse, dosite, vandute pe sub mana, daca mai tineti minte narativul din 1989, cand s-a dus Ceausescu sa faca niste controale in magazine. Si acum: n-au vrut, dom’le, medicii sa imbrace combinezoanele, sa-si puna mastile, nici nu stiau, a trebuit sa-i scoatem afara si sa-i invatam noi cum se pun astea”.

Intre timp, nu bagam de seama niste lucruri. Ca ne-au spus ca mastile nu-s bune cand nu se gaseau masti, dar acum, cand s-au importat si toata lumea le vinde cu preturi de specula, devin obligatorii.

Uitam niste lucruri importante: ca Guvernul a fost instiintat inca din ianuarie de epidemie si nu a luat nici o masura pana in martie, pentru ca se ocupa cu provocarea alegerilor anticipate. N-a cumparat nimic. Cand a vrut sa cumpere, s-a trezit ca preturile au luat-o razna si ca nu ii mai ia nimeni comenzile. Sau ca ii confisca nemtii transportul de masti.

S-a trezit fara bani, pentru ca cheltuise fondul de rezerva cu fratii Micula, aruncase cu bani in dreapta si-n stanga pe avansuri pentru rachete, pe rambursari de TVA si asa mai departe. A trebuit sa faca poporul cheta pentru a dota spitalele. Sa se faca voluntariat pentru masti si viziere. Asta in vreme ce Guvernul se pregateste sa dea alti bani pentru extinderea bazei militare de la Kogalniceanu.

Vedeti cum se inchide cercul? N-avem bani pentru Sanatate dar cheltuim la greu pentru Aparare. Nu avem teste si nu testam nici macar medicii cu simptome, dar cumparam rachete, avioane de lupta si facem cadouri americanilor care-si vor muta baza de la Incirlik la Constanta.

Da, stiu, e propaganda ruseasca.

Că tot ce nu le convine, tot ceea ce dezvaluie că habar n-au de nimic, e propaganda.