vineri, iulie 19, 2024

Spirala represiunii

Se vede deja cu ochiul liber ceea ce spuneam acum cateva zile: cetatenilor a inceput sa nu le mai pese de ordonantele militare si de amenzile de milioane care se dau.

Astazi s-a anuntat ca in ultimele 24 de ore s-au dat 7.741 de amenzi in valoare de 16.647.253 de lei. Aproape 3,5 milioane de euro. Isi inchipuie cineva ca se va plati aceasta suma?!

In ultimii ani autoritatile au permis si unele chiar au incurajat incalcari ale legii. S-au blocat strazi, piete, s-au organizat demonstratii ilegale fara nici un fel de repercusiuni. Alea putine care au fost au beneficiat de sustinerea unor forte politice care au incurajat contestarea amenzilor in instante.

Astazi, acele forte politice, aflate la guvernare, constata ca populatia nu vrea sa respecte ordonantele militare. Ca si cum ar fi cine stie ce descoperire.

Si atunci, ce face Puterea? Creste represiunea. A marit valoarea amenzilor, de azi creste numarul fortelor de ordine. I-au scos din birouri pe politistii de la pasapoarte si permise auto si i-au pus sa faca ordine publica. Si ne atentioneaza ca daca nici acum nu se rezolva, vor mai scoate si alte trupe in strada.

Cum spunea Asimov? “Violența este ultimul refugiu al celor incompetenți”.

Guvernul a pierdut controlul comunicarii, pierde controlul represiunii. In sensul ca nu mai poate folosi eficient amenintarea pentru a determina cetatenii sa se supuna. Si atunci…

Nici nu vreau sa ma gandesc ce va fi…

Alte titluri