1 783 de miliarde de lei vechi. Aceasta este suma amenzilor date in luna aprilie pentru nerespectarea ordonantelor militare pe teritoriul Romaniei. 87.701 cetateni au fost amendati.

Suma echivaleaza cu 37,15 milioane de euro, o medie de 423 de euro de persoana amendata. In conditiile in care, in Anglia, amenda este de 80 de lire si doar daca esti prins a doua oara ca nu respecti restrictiile.

Cea mai mica valoare a amenzilor a fost anuntata pe 2 aprilie: 10,5 milioane de lei iar cea mai mare pe 6 aprilie – 21,7 milioane. Cei mai multi cetateni amendati au fost anuntati pe 3 aprilie: 9143.

Astazi au anuntat amenzi de 4 milioane de euro in ultimele 24 de ore date la vreo 9.000 de persoane.

In curand, romanii o sa faca misto de aia care n-au luat amenda. Pentru ca trebuie sa fii nebun sa-ti imaginezi ca banii astia vor fi platiti vreodata.

Intrebati un psiholog si o sa va spuna ca nu amenzile mari conteaza, ci alea mici. O amenda mica o poti plati si te preocupi sa nu calci pe bec. Cand iti vine cu 50 de milioane amenda stii sigur ca nu o vei plati niciodata. Pentru ca nu ai de unde sa scoti banii astia.

Cu metodele astea nu faceti decat sa intaratati lumea. Si nu vreau sa ma gandesc la ce ar putea sa se intample…