Care este problema cu târgul de sclavi de la Cluj?

Au sarit unii influenceri sa ne explice ca nu e mare branza ca s-au adunat 2000 de romani pe Aeroportul Cluj, in conditiile in care ordonantele militare interzic adunarile mai mari de trei oameni, ca e foarte bine ceea ce fac, ca oamenii pleaca la munca, unde vor fi testati si sa fie bine sa nu fie rau.

Nu o sa ma leg de prevederile din contractele de munca semnate pe aripa avionului, care spun ca perioada de preaviz pe care o poate da angajatorul este de o zi, sau ca angajatorul il poate pune pe sclavul roman la orice munci doreste, sa-l ia de la cules sparanghel si sa-l puna la sapat santuri…

Dar am cateva probleme cu ceea ce s-a intamplat la Cluj.

In primul rand, cum de a fost posibila o asemenea adunare, fara interventia institutiilor de forta, din moment ce pentru o biata slujba intr-o bisericuta s-au dat amenzi de zeci de milioane?!

Cum a fost posibila iesirea din localitatile aflate oficial in carantina a sute de persoane?

Cum a fost posibil ca sute de oameni sa mearga noaptea, dupa ora 22.00, cand se interzice orice deplasare, sute de kilometri fara sa se sesizeze nici o autoritate?

De ce unii sunt mai egali decat altii si pentru Germania, tara aflata inca sunt codul rosu de epidemie, se permite transportul a mii de cetateni romani, dar in tara nu se permite nici macar accesul in cimitir sa aprinzi o lumanare?

Cine va suporta cheltuielile pentru carantina muncitorilor agricoli care se vor intoarce in tara? Tot noi? Pai ei muncesc in Germania, nu platesc nici un impozit in Romania; de ce ar trebui sa le platim noi cazarea si masa la intoarcere?

Stiu, nu o sa raspunda nimeni la aceste intrebari. E o operatiune de genul Tigareta II, in care toata lumea contribuie cu ceva ca sa iasa bine. Autoritati, politicieni si postaci.

Numai ca ori nu-si dau seama, ori nu le pasa, toata aceasta durere in fund a baietilor de la butoane vine cu niste costuri. Sa le lasam pe cele politice, deocamdata. Pana la alegeri, cand or mai fi, problema o reprezinta modul in care cetatenii vor alege sau nu sa mai respecte autoritatea, deciziile luate prin ordonante militare care se bat cap in cap, dublul standard si mistoul permanent al unor gaulaiteri wannabee care au impresia ca daca isi trag geaca de piele, se pogoara duhul gestapovistilor asupra-le si o sa ne fie frica de ei.

Lucrurile incep sa scartaie, creste infractionalitatea, mancarea si banii se termina iar autoritatile, in afara de amenzi de milioane de lei nu stiu altceva sa faca. Tic-Tac…