Din greșeală în greșeală spre victoria finală!

0
13

Imaginile de la Hunedoara sunt mult mai concludente decat 1000 de cuvinte, insa, o voi spune si eu: NU asa se procedeaza!

Oricat ar incerca Politia Nationala sa minimalizeze si sa se ascunda dupa prevederile legale, nu poate ascunde ca acolo lucrurile au fost zbarcite rau, ce-i drept, pe fondul cresterii tensiunilor la nivel national.

Noroc ca vin trei zile de Pasti, in care se presupune ca lumea va avea altele pe cap. Desi nu as baga mana in foc, pentru ca si pana acum lumea tot asta a facut: a stat in casa, a mancat, a baut si a barfit.

Si, inevitabil, a discutat si despre excesul de zel al autoritatilor care amendeaza de zor, ca intr-o intrecere socialista. Suntem aproape de suma de 60 de milioane de euro si inca se dau amenzi de circa 16-17 milioane de lei pe zi, ce-i drept, in scadere dupa ce au inceput sa apara stirile despre nebunia asta.

Si mai discuta despre concedieri, inchideri de firme, locuri de munca pierdute, banii care se termina, mancarea care e pe sfarsite, impotenta politica a autoritatilor care, in loc sa se lupte cu virusul, isi caftesc adversarii politici, la parandaraturile din afacerile cu cazarea carantinatilor, cu mastile trecute prin 2-3 firme ca sa se mai puna cate un leu, cu mismasurile care se fac pentru a se pune mana pe conducerea spitalelor si asa amai departe.

La faptul ca, in loc sa testeze populatia, Guvernul prefera sa o amendeze.

La faptul ca sutele de morti invocati ca pretext pentru impunerea starii de urgenta intarzie sa apara. Ca au fost golite spitale pentru a face loc bolnavilor de coronavirus iar ceilalti bolnavi nu mai sunt tratati.

Tensiunea in societate incepe sa creasca. Numai cine nu vrea, nu o vede.

Iar evenimentul de la Hunedoara este o micuta confirmare.

Politia ne spune ca totul a pornit de la un biciclist recalcitrant care nu avea “actele necesare” si care a fost incatusat. Lucru care a starnit mania locuitorilor, care au atacat masinile politiei cu pietre. Politia spune ca numai rudele biciclistului ar fi facut scandalul. E greu, totusi, sa crezi ca vreo cativa locatari recalcitranti au pus pe fuga zeci de politisti. Acolo a fost o revolta in toata regula.

Si vor urma si altele daca nu se schimba maniera de abordare a problemei. Amenzile deja nu mai sperie pe nimeni. Au devenit o gluma. Nu vor fi platite in vecii vecilor.

Drone? Dupa ce n-au fost in stare sa-i vada pe cei care fugeau din carantina ca sa culeaga sparanghel din Germania, fortele de ordine se lauda ca au prins niste infractori care faceau gratar noaptea, in padure si pentru asta au folosit o drona! Serios?! Noroc ca dronele Armatei au fost doborate in Irak, ca cine stie unde mai ajungeam…

Pentru ca urmatorul pas la ceea ce s-a intamplat la Hunedoara este sa vina Humvee-urile sa patruleze prin cartiere, ca in Afganistan. Si pe urma?! O sa traga cu mitraliera de 14,5 in cetatenii care nu au completat corect declaratia pe propria raspundere si care nu vor sa fie luati la sectie pentru asta?!

Sitautia se complica pe zi ce trece si, cu siguranta, masurile de forta nu vor ajuta. Dimpotriva!