Baieții deștepți vor ca tu să porți mască

0
14

Cand a inceput nebunia, au disparut imediat mastile chirurgicale din farmacii. Apoi au inceput sa apara in marile magazine online la preturi de infarct. De la 50 de bani la 5 lei.

Pe urma au aparut “ofertele” generoase: vindem “fara adaos” cu numai 140 de lei 50 de bucati. A innebunit lumea cand a vazut asa o pomana.

Drept pentru care baietii destepti au dat comenzi in China sa mai aduca promitand sa vanda tot “fara adaos”. Adica, in loc de 50 de bani, le vor vinde cu 2.99, nu cu 5 lei.

Sa ne imaginam ca in fiecare zi ar fi nevoie doar de cate o masca pentru fiecare cetatean roman si pentru fiecare masca, baietii destepti incaseaza doar 50 de bani profit. 18 milioane de masti inseamna 9 milioane de lei pe zi profit. Dar poate vor fi numai 10 milioane de cetateni care vor purta o masca pe zi. La 50 de bani profit inseamna 5 milioane pe zi sau 150 de milioane de lei pe luna – 3 milioane de euro.

Dar nu se poate purta doar o masca pe zi si profitul nu va fi de doar 50 de bani.

Mai sunt cadrele medicale care au nevoie de masti. Mult mai multe. Pentru ele cumpara Statul, dar pe acelasi sistem si la preturi mult mai mari.

Si vin niste unii sa ceara relaxare, sa poata lumea sa iasa din case, sa-si vada de viata.

Pai cum asa, sa ramana baietii cu mastile comandate si nevandute?

Nu e posibil asa ceva, regulile Capitalismului nu o permit.

Asa ca obligam lumea sa poarte masti. Ca sa le poarte, trebuie sa le cumpere.

Cercul se inchide. Fraierii platesc, baietii destepti se imbogatesc.

A, si nimic din toate astea nu se intampla in Romania. Nu, povestea este despre o tara corupta din Africa. O republica bananiera, incapabila sa se guverneze singura, motiv pentru care Puterea hegemona si-a impus o conducere-marioneta pentru a controla resursele de ulei de palmier si diamante ale tarii.