Guvernarea “trigger-happy”

0
4

Luati cu fenta asta ieftina cu inchiderea batranilor in lagare, care a fost vanturata de ministrul Tataru dar pentru care a fost pedepsit Cercel, nu ati mai fost atenti la ceea ce se intampla pe ulite, unde pare ca dulce ca mierea este glontele patriei.

Cateva mici incidente, ceva tensiune creata la televizor, niste emotie agil speculata si iata!, s-a creat atmosfera de razboi civil care a determinat politistii, altadata foarte impaciuitori cu adversarii, sa scoata repede pistoalele ba chiar sa si traga si nu doar focuri in aer.

L-au facut ciur pe sarmanul ala nebun care i-ar fi atacat cu o foarfeca. Unii zic ca l-ar fi impuscat si inspate, dar cine mai sta sa analizeze?! Conteaza ca politistii au trecut la “next level”.

In Buhusi s-au tras trei focuri de avertisment ca sa se predea un urmarit.

La Bolintin dupa ce i-au incatusat si pus la pamant pe unii care petreceau de partea gresita a gardului, chiar seful politiei, cica, s-a apucat sa-i bata pe cativa.

Iar cand te iei de cineva ca boala de om sanatos, se intampla lucruri. Primul pas este refuzul de legitimare, refuzul de a merge la sectie. Pe urma vine revolta, incercarea de a-l elibera pe cel incatusat. Se trage foc in aer.

Momentan se linisteste treaba, dar nu m-as culca pe o ureche.

Suntem in etapa “trigger-happy”. Politistii pun foarte repede mana pe pistol si trag. E o etapa periculoasa, pentru ca e boala molipsitoare. Cand incepi sa-ti dai seama ce puteri ai. Ca ai drept de viata si de moarte. Ca poti sa nu tragi doar in aer, poti sa-i imprastii si creierii si nimeni nu-ti va spune nimic; te protejeaza starea de urgenta.
Problema este ca orice actiune are si o reactiune.

Chiar daca pare amortita, societatea poate sa reactioneze.

Iar scamatoriile de la Bucuresti nu pot tine la nesfarsit pacea sociala.