O sursă “mai oficială” decât alta. Pe cine crezi când sursele oficiale se contrazic?

0
6

Pe baza datelor oferite de Grupul de Comunicare Strategica, PSD a acuzat, ieri, ca se ascunde un posibil focar de infectie in zona Moinesti-Comanesti. Grupul spusese ca numarul infectatilor crescuse, intr-o singura zi, cu 33 de persoane, de la 117 la 150.

A doua zi, adica azi, prefectul iese la contra-atac si spune ca-s minciuni, sunt doar 121 de infectati, nici vorba de 150.

Dar, recunoaste cu jumatate de gura ca in zona Moinesti-Comanesti sunt probleme, acolo este procentul cel mai mare de persoane infectate din judet: 1,06 la mie la Moinesti si 0,33 la mie la Comanesti. In comparatie, municipiul Bacau are 0,17 la mie iar Darmanestiul, situat gard in gard cu Comanestiul, doar 0,06 la mie.

Dar, cica, situatia nu e tragica, abia dupa ce se va ajunge la 3 la mie ar fi motiv de ingrijorare, ni se spune dinspre reprezentantul Guvernului in teritoriu.

Se duse naibii, cum ar veni, lozinca aia tembela cu “informati-va doar din surse oficiale!”.

Deh, asa se intampla cand tii contabilitate dubla: pățăști!

Dar altceva este mai interesant: pe care din cele doua surse sa o credem?!

Statistica se tine de sotii.

1 la mie la Moinesti inseamna circa 20 de persoane infectate. Daca le-am adauga pe cele 30 aflate in disputa, am ajunge la >50, ceea ce ar insemna foarte putin sub pragul de 3 la mie.

Asadar, pe cine sa cred? Grupul de Informare care a dat comunicatul oficial, sau pe reprezentantul politic din teritoriu care are tot interesul sa-si apere colegii de partid din zona?