Next level. Violența e bună câtă vreme e îndreptată împotriva amărâților

0
12

Cel mai bun lucru pe care Guvernul stie sa-l faca in situatia de fata este sa va dea guma de mestecat pentru creier: subiecte aparent controversate dar lejere, nepericuloase si, eventual, profitabile pentru baietii destepti.

Strategii economice nu e in stare sa faca, habar nu are cum sa procedeze cu scolile, de la inghetarea anului pana la telescoala imposibila, discutiile au umplut retelele sociale, nu se stie cum vor supravietui diasporezii veniti in tara, de legi si Constitutie mai bine sa nu pomenim ca poate ne trezim cu o amenda pentru port ilegal de barba…

Iar pentru ca nu exista solutii si nici implicare pe partea concreta, ni se servesc pe banda rulanta tot felul de subiecte pe post de oglinzi si fum care sa acopere lipsa de initiativa a autoritatilor.

Ba demiterea lui Streinu-Cercel, ba problema mastilor – inutile dar obligatorii, ca doar trebuie vandut ce s-a cumparat si e nevoie si de bani de campanie – ba cea referitoare la programul de telescoala, in conditiile in care elevii care au laptop sau tableta sunt exceptia si nu regula, ba bataile zilnice administrate de fortele de ordine unor familii de romi, ca doar se stie, romanul e rasist si nu comenteaza daca-s batuti reprezentantii acestei etnii, ba chiar se distreaza si incurajeaza acest gen de actiuni.

Ba as putea spune ca violenta contra anumitor categorii sociale face bine procentelor electorale ale partidului tot mai unic. Sa nu uitam ca violenta verbala a fost, ani de zile, o sursa de capital electoral; acum s-a trecut doar la next-level cu violenta fizica.

Adica vreti sa spuneti ca ani de zile fortele de ordine au fost amenintate pe retelele sociale de tinerii frumosi si liberi si nu le-a deranjat acest lucru iar acum, in cateva zile, s-au simtit jignite ca niste romi au facut live-uri si au simtit nevoia sa intervina in forta? Cata vreme manifestantii rezist blocau strazi, fugareau oameni, aruncau cu rahat in fortele de ordine, totul era perfect si acum, dintr-o data, daca fac unii gratar, este ok sa fie luati la bataie?!

Daca acest lucru vi se pare normal, o sa vina vremea cand cei batuti nu o sa mai fie doar romii, ci persoanele fara loc de munca, asistatii social, poate chiar criticii acestor metode sau, de ce nu?!, inamicii politici ai Partidului.

Nu e ca si cum nu s-ar mai fi intamplat…