403 Forbidden

0
26

Intr-o vreme era la moda arderea cartilor, a ziarelor incomode. Pretextul era, desigur, de fiecare data, ca se apara valorile nationale/traditionale, adevarul, spiritul sacru si asa mai departe de niste scrieri mincinoase, toxice, periculoase.

In ziua de azi, regimurile care se simt incomodate de critici inchid site-urile. Tot in numele luptei pentru adevar, a protejarii moralei si valorilor nationale.

Regimul actual a inchis unul dintre cele mai critice site-uri, un site care i-a facut mari probleme presedintelui Iohannis, care a scos la lumina tenebroasele afaceri imobiliare de la Sibiu, retrocedari si mosteniri ale unor organizatii desfiintate dupa razboi pentru afilierea la regimul nazist.

Satrea de Urgenta a devenit pretextul ideal pentru a amuti vocile critice; pana acum nu au avut curajul sa apeleze la Justitie. Pentru ca, atunci cand tarasti ziaristii la tribunal pentru ca te critica, nu te mai poti bate cu caramida in piept ca esti democrat, constitutional si protector al libertatilor cetatenesti.

O ironie cumplita face ca, astazi, in tara sa avem un regim care a implementat exact masurile de care era acuzat Liviu Dragnea. Cenzura informatiilor, suspendarea libertatilor cetatenesti, a libertatii de expresie, militarizarea politiei, actiuni in forta ale autoritatilor, aducerea la tacere a vocilor critice, totul pentru a masca imensele tunuri care se dau la adapostul pandemiei si impunerea in functii a protejatilor pe linie de partid.

Vreti o comparatie clara? In vremea “dictatorului Dragnea”, baiatul ala cu mintea dereglata a intrat cu masina in gardul Guvernului si s-a ales doar cu o trimitere la control si medicatie. Sub regimul democrat a fost impuscat mortal de fortele de ordine cand fugea pe scara blocului.

Sub fosta guvernare era plin internetul de fake-news; nu s-a inchis nici un site. Retelele sociale gemeau de povesti inventate; nu s-a sters nimic, nici macar cand erau raportate prostiile. Astazi, e un adevarat concurs de a sterge postarile care nu convin.

Daca ati avut impresia ca pana anul trecut ati trait intr-o dictatura, stati sa vedeti ce vi se va intampla in continuare. Nici nu stiti ce o sa pierdeti!