Ultrascurte de criză

* E bine. Și o să fie și mai bine. De ce? Pentru că asta spune poporul. Și poporul știe mai bine, cine suntem noi să-l contrazicem?!

* Din ciclul “inteligența la americani”, un cetățean din Oregon a auzit că un lanț de restaurante oferă meniuri gratuite, așa că s-a urcat în mașină și a colindat 11 restaurante în două state de două ori într-o zi. Un singur drum are 63 de mile. Când i s-a spus că a cheltuit mai mult pe benzină decât pe meniuri, a răspuns, zâmbind superior, că n-a cheltuit nimic, benzina era deja în rezervor.

* Dacă te prind fără declarație primești o amendă medie de 4900 de lei. Dacă ești prins cu lemn fără acte, amendă medie e de numai 1777 de lei.

* Un avocat german a fost internat de polițiști la psihiatrie pentru că s-a împotrivit măsurilor decise de guvernul federal în privința epidemiei de coronavirus.

* Ambasada coloniei România a transmis iobagilor aflați la muncă în Imperiul Germaniei că fuga de pe moșie se pedepsește cu temnița.

* TF1 a bulversat piața media franceză, obținând cele mai mari audiențe cu comediile din seria “Compania a 7-a” din anii ’70.

* Când șefii aviației militare s-au împotrivit achiziției de avioane la mâna a treia, s-a inventat un furt de arme și au fost demiși. Întrebați-va cu ce incomoda Streinu-Cercel comisia științifică anti-COVID din Ministerul Sănătății de i-au făcut cheia cu bătrânii ca să fie demis…

* Să ne imaginăm că în fiecare zi ar fi nevoie doar de câte o masca pentru fiecare cetățean român și pentru fiecare mască, băieții deștepți încasează doar 50 de bani profit. 18 milioane de măști înseamnă 9 milioane de lei pe zi profit.

* Dacă te calci în picoare la supermarket, e ok, Guvernul a dat dispensă magazinelor de la ordonanța militară care obligă să se păstreze “distanța socială”. Riscul de transmitere a virusului este foarte mare, dar nu putem noi să interzicem unei entități economice calea către maximizarea profitului…

Dacă te duci în pădure să te plimbi de unul singur, e nașpa, e ilegal și ești pasibil de amendă. Cum îți permiți să ieși din casă și să nu respecți izolarea impusă de autorități? Stai naibii, acasă, vrei să iei virusul și să te îmbolnăvești? Stai acasă, e spre binele tău!

* Dacă nu ați mai ieșit din case, să știți că afară e chiar mișto, primăvară, flori, curățenie, mașini una ici, una colo, zici că ești pe vremea lui Ceaușescu…

* Mai rău decât epidemia de coronavirus, România e lovită de epidemia de prostie… Și de aici înțelege fiecare ce vrea…