De ce ar avea nevoie Rusia să ne destabilizeze țara când Guvernul nostru se ocupă cu succes de asta?!

0
10

Propaganda rusă ne spune că partidul de la Putere, după ce a criticat “ciuma roșie” pe motiv de creștere a numărului de angajați la stat, a mai angajat câteva mii de bugetari. Evident este o minciună sfruntată și o propagandă abjectă!

Tot propagandă rusofililor ne spune că Guvernul a “mânărit” indicatorii statistici, în sensul că a scăzut creșterea economică de pe trimestrul IV 2019 ca să obțină o mică creștere economică pe primul trimestru 2020, România fiind singura țară a cărei economie a crescut în criza sanitară în vreme ce toată Europa a scăzut. Evident e și asta o mare minciună, plătită cu ruble.

Serviciile secrete rusești vor să ne convingă de faptul că Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență sfidând două decizii ale Curții Constituționale. Ar fi vorba despre ordonanța adoptată “noaptea că hoții”, cu privire la starea de alertă, deci CCR a spus clar că drepturile și libertățile nu pot fi limitate decât prin lege și la decizia CCR prin Guvernul nu poate da ordonanță într-o problema deja aflată în procesul legislativ. Evident și asta e o minciună sfruntată.

Toți cei care au ieșit să protesteze în Piața Victoriei sunt, evident, plătiți de serviciile secrete rusești și chinezești, pentru că încearcă să ne spună că autoritățile ne mint în legătură cu criza de coronavirus, că la Suceava au fost raportate nu îmbolnăvirile, ci numărul de teste, de a scăzut într-o singură zi numărul bolnavilor cu 1000.

Evident, o altă minciună patologică a serviciilor secrete ale lui Putin este că la Piatra Neamț a fost pus director la spital patronul unei firme de pompe funebre. Sper că mincinoșii care au inventat asta își merită sticlele de vodcă!

O altă manipulare grosolană a serviciilor rusești este că în România Ministerul Sănătății nu a declarat oficial epidemia și, din acest motiv, nu se poate aplica ordinul prin care medicii din prima linie primesc sporul de 500 de euro. La fel, minciună este și faptul că, în plină epidemie și în prag de criză economică, Guvernul crește salariile a 70.000 de polițiști ca să-și asigure obediența forțelor de represiune.

Manipulatorii ruși afirmă că peste jumătate din cei 40 de milioane de euro plătiți de Guvern pentru “informare” ajung la televiziuni și din acest motiv, în aceste zile, asistăm la un adevărat circ mediatic.

Tot specialiștii în dezinformare ai lui Putin spun că măsurarea temperaturii de către bodyguarzii supermarketurilor încalcă o sumă de legi și drepturi deoarece o procedură medicală nu poate fi realizată decât de un cadru medical iar temperatura de 37,3 grade stabilită ca limita pentru accesul în magazine este arbitrară, existând multe cazuri, în afară infecției cu coronavirus, pentru care o persoană poate avea febră.

După cum vedeți, propagandă rusă a avut mult de lucru. Dar dacă n-ar fi vorba de nici o propagandă rusă?! V-ați gândit că, poate, există momente în care o altă propagandă încearcă să spună că anumite lucruri care nu-i convin ar fi opera unor servicii de informații străine, de obicei estice? Că alea vestice au voie, vedem la televizor în fiecare zi ce spun…