Coronoia

0
4

Jumătate de țară este încredințată că i-a trecut glonțul pe la ureche și numai măsurile luate de Guvern au făcut ca epidemia să nu se transforme într-o tragedie și în România. În acest timp, cealaltă jumătate a țării este încredințată că asista la instaurarea unei dictaturi medicale, că Guvernul, sub pretextul epidemiei, încalcă drepturile și libertățile cetățeneșți și, în pauze, mai trage câte un tun bazându-se pe faptul că nimeni nu verifică achizițiile.

O parte dintre români înjură termoscanarea și obligativitatea portului măștilor, în vreme ce ceilalți ar lua gâtul din șold celor care nu vor să le fie măsurată temperatura sau care nu poartă mască și mănuși chiar și în casă, în fața televizorului.

În vreme ce unii români cer relaxarea totală a măsurilor și deschiderea economiei, ceilalți vor să se păstreze limitările actuale, și, eventual, să se mai decreteze încă o dată starea de urgență, ca să fie siguri că lucrurile sunt clare.

Pandemia ne-a prostit cu totul și nu mai suntem în stare să judecăm lucrurile clar. Evident, la asta a contribuit și modul în care autoritățile au tratat subiectul: cu cenzurarea informațiilor, refuzul discutării problemelor, lipsta totală a transparenței și multe, multe amenzi.

Per ansamblu, însă, suntem în pragul unei explozii sociale pentru că nu există nici o informație clară. Autoritățile nu doar că ne țin în ceață, dar se mai și contrazic. Ce e bun azi, mâine nu mai e bun, dar noi trebuie să ne informăm doar din surse oficiale. Care surse gem de informații false, contradictorii ori de-a dreptul mincinoase. Rezultatul este că un val de nebunie a început să se împrăștie prin țară.

Unii se apucă să năvălească prin biserici să prindă în flagrant delict niște babe credincioase fără mască, în vreme ce în țară intră mii de cetățeni pe care nu-i termoscanează nimeni și care, chipurile, sunt trimiși in carantină voluntară acasă.

Cetățenii se înjură pe rețelele sociale pe motiv de Bill Gates, vaccinuri, viruși, termometre și alte alea. Dacă te uiți la televizor îți vine să-ți tai venele pe lung, semn că 40 de milioane de euro sunt o suma importantă.

În momente din acestea e bine să ai o colecție de DVD-uri cu filme clasice, niște pisici bune de scărmănat și niște vin roșu.

Până să vină virusul să te caute pe acasă, te poate lovi mai ușor nebunia, așa că e bine să limitezi contactele cu exteriorul.

În rest, țara?! Care țară? România nu mai există de mult. Acum avem un ținut care se numește Covidia din MerkeLand, mâine s-ar putea să fie Mal à la Tête din Macronia. Scapă cine poate!