Nu deranjați! Se lucrează!

0
19

De peste 24 de ore au avut nevoie televiziunile ca sa publice poza de la cheful premierului. Nici presa scrisa nationala nu prea s-a grabit sa arate cititorilor imaginea care a devenit virala pe Facebook in cateva minute. Unii, mai rautaciosi din fire, ar spune ca intarzierea s-a produs din cauza ca nu se gasea nici o strategie multumitoare de pus batista pe tambal.

Iar cand s-a gasit, mai bine n-o gaseau: deci premierul si ministrii fumau si chefuiau in cabinetul sefului Guvernului pentru a se destinde dupa o zi grea de munca, pentru ca si ei sunt oameni. Si daca-s oameni, nu-i asa?, sunt supusi greselii. Doar ca nu. Da, sunt oameni, sunt supusi greselii, dar chiar domniile lor ne-au invatat ca oamenii politici, mai ales cand se afla la guvernare nu au voie sa greseasca, trebuie sa fie perfecti in permanenta.

Am putea aduce in sprijin sute de scandaluri media pritocite de laboratoarele de PR ale politicienilor aflati acum in arcul guvernamental despre greseli infinit mai mici ale celor care se aflau, pe vremuri, la guvernare. Dar ar fi inutil, pentru ca, asa cum am mai precizat in nenumarate randuri, dubla masura e la mare cinstie in Romania: cand ai lor gresesc e nasol, cand ai nostri o comit, n-a fost nimic, nu e de vazut absolut nimica, circulati, va rog!

Insa, cazul de fata este mult mai grav. Pentru ca, mai mult decat dubla masura, vorbeste despre o atitudine. In vreme ce au incuiat in case o tara intreaga pe motiv de epidemie, in timp ce au amendat mii de oameni pentru ca au completat gresit o hartie si au inchis restaurante, afaceri si au interzis bolnavilor de alte boli decat COVID accesul in spitale, cele mai inalte autoritati ale statului chefuiesc incalcand deciziile date chiar de ele.

Pe noi ne obliga sa purtam masca daca intram intr-o institutie publica, intr-un magazin sau la doctor, dar ei nu respecta aceasta obligatie chiar in sediul Guvernului! Ca beau alcool si ca fumeaza intr-o institutie publica desi acestea sunt strict interzise de legislatie, ce sa mai vorbim?! Nu e voie sa intri intr-un restaurant, nu e voie sa ti se serveasca o ciorba sau o friptura, dar in biroul premierului au venit chelneri cu platouri cu mancare.

La terasele ce vor fi deschise pe 1 iunie n-avem voie mai mult de patru persoane la o masa dar ei stau fara probleme.

Nici nu ma mai obosesc sa ma intreb ce s-ar fi intamplat daca in locul lor erau reprezentanti ai altui partid. Ca stiu deja ca toata media ar fi explodat de indignare iar reporterii ar fi transmis breaking news din cinci in cinci minute pe aceasta tema…

Asta e. Stati acasa! Spalati-va mainile timp de 20 de secunde cu sapun! Purtati masti si dezinfectati-va des!