România fericită

Dacă am fi fost într-o țară cât de cât normală, Curtea Constituțională nu s-ar fi ocupat cu discuții inutile despre sexul îngerilor. Este absolut fascinant cum judecătorii Curții sunt nevoiți să se ocupe cu apărarea drepturilor și libertăților cetățenesti limitate de mințile odihnite ale unora ajunși în scaune ministeriale în urma unor penibile jocuri de culise.

Într-o țară normală Curtea Constituțională nu trebuie să dea permanent peste mâna Guwerner-ului care pune Poliția să dea amenzi aberante, care închide oameni sănătoși în spitale, care decide carantinarea prin ordin de ministru.

Într-o țară normală există anticorpi care reacționează atunci când se încalcă libertățile și drepturile cetățenești. Dar România nu mai este de mult o țară normală și m-am săturat să o tot spun.

În România nu doar că acei anticorpi care ar trebui să vegheze la aplicarea legilor, la protejarea libertăților sunt amorțiți, dar chiar și cetățenii sunt într-o stare de comă indusă. Într-o astfel de țară nici nu mai are rost să explici că exact cei mai anticorupți sunt cei mai corupți, că băieții care se bat în piept cu cărămidă competenței sunt cei mai incompetenți cu putință și că, în general, cei care urlă cel mai tare au cea mai puțină dreptate.

Este țara în care singurul vinovat pentru toate este Dragnea, scos, acum, la geam ca să fie arătat poporului pentru cele cinci minute zilnice de ură. Dragnea e bun la toate, și ca să producă voturi pentru cei aflați la Putere, și ca să ascundă incompetența politicienilor, și să ascundă furăciunile din perioada în care ați fost arestați la domiciliu, cu botniță la gură. Vă uitați la circul ăsta penibil și nu vedeți mai departe de jocul de păpuși pentru retardați.

Vă mulțumiți să nu va bage înapoi la țuhaus și să va pună să semnați iarăși bilete de voie ca să mergeți să cumpărați pâine și hârtie igienică. În rest, cui să-i mai pese de tunurile date de băieți, la adăpostul situațiilor de urgență, de alertă sau alertă maximă sau mai știu eu ce?! Toată lumea e fericită. Unii că pot ieși din case, alții că-și pot umple conturile. Într-o România așa de fericită, e chiar păcat să tulburăm apele.

Dormiți liniștiți. Guwerner-ul vă veghează. Bitte schon!