Eins, Zwei, Polizei

0
11

Ca să nu mai fie nici un dubiu în legătură cu statutul de colonie al României, onor guwernerul de interne a dat ordin ca mașinile de poliție să fie spoite fix după modelul celor din Germania, țară care decide ce au și ce n-au voie românii să facă. Până acum era mai pe ocolite.

De acum e la vedere, că se simțea nasol Gauleiterul în protectorat, să vădă mașinile cu tricolor însoțindu-l pe drumul spre Hermanstadt. Acum, altă viață, mașinile cu girofar sunt colorate după Polizeiautos aus seinem Vaterland. Pas cu pas, der fuhrer începe să simtă beția puterii.

Și nici n-a fost nevoie să pună niște pârliți să incendieze clădirea Parlamentului. Pandemia i-a căzut numai bine. E drept, la început n-a băgat-o în seama. Avea alte planuri. Dar i-a deschis ochii Angela. “Nu fi fraier”, i-a spus. “Fă-o să lucreze pentru tine!” Și pandemia a început să lucreze pentru fuhrer, semn că zeii din Valhalla îl iubesc.

Desigur, la început au fost probleme. În definitiv, la ce să te aștepți de la niște români proști? Și nerecunoscători, pe deasupra. Dar timpul i-a fost aliat și, împreună cu legendara naivitate românească, a reușit să facă lucrurile să meargă. În favoarea sa, evident. Mașinile de poliție sunt doar partea vizibilă a aisbergului.

Ce nu se vad, sunt firele nevăzute ale legislației atent împletite pentru a se transforma în plasă de păianjen pentru oricine va îndrăzni să conteste starea de fapt. “Prea multă libertate la România, prea multă”, i-a spus Angela. “Trebuie să strângi bine șurubul dacă vrei să rămâi gauleiter. Nu avem nevoie să atragem atenția lumii iar piața românească este vitală pentru Vaterland. Nu mai vorbesc de mâna de lucru”.

Și gauleiterul a strâns șurubul. Tot pandemia, săraca, l-a scos la liman. Prostii ăia care s-au bucurat de decizia Curții Constituționale nici nu-și dau seama că, pe baza noii legislații, oricine va fi băgat absolut legal și constituțional la răcoare. Nu, nu la închisoare, că nu suntem atât de stupizi să facem așa greșeli. La spital, pentru binele lor.

Nici nu trebuie să fie bolnavi, nici măcar nu trebuie să mai fie testați. Simpla bănuiala va fi suficientă. În plus, le luăm bunurile și le ardem, că nu putem risca să rămână contaminate. Ja, ja, România trebuie liniștită. Das Rumänien-Experiment trebuie dus la capăt.

Și pe urmă… Deutschland über alles. Europa se va schimba. Țările vor avea alte nume… Cum va suna Frankreich? Protectoratul Cehiei? Guvernământul Poloniei?