Ultrascurte

0
12

* Dilemele lui Dionisie: „Dacă ești legitimat în spații închise, trebuie să-ți dai masca jos ca să se vadă că moacă ta corespunde cu poza de pe act? Dacă dai masca jos, încalci legea stării de alertă, dacă nu o dai, poate fi refuz de legitimare… ”

* Trebuie că disperarea e maximă dacă băieții vin cu baliverne gen Mugur Mihăescu securist sau cu aplauzele de la Ambasada Rusiei. Sau atât îi duce mintea, ceea ce este și mai tragic…

* Dionisie: Ba, îți dai seama că dacă ceea ce se întâmplă acum în țară nu e o conspirație a Guvernului, alternativă ar fi că totul e doar rezultatul prostiei?

* După invazia din 1916, nemții le-au spus românilor:

– Stați acasă!

– Respectați regulile noastre!

– Spălați-vă mult și des!

– Nu vă informați decât din surse oficiale!

– Nu vă împotriviți rechizițiilor!

Și românii s-au supus…

* Dionisie: Deci sunt șanse mari ca explozia numărului de infectați să fie, de fapt, rezultatul luptei pentru postul de viitor premier?

* Rambo în Germania: un tip a dezarmat patru polițiști și a fugit într-o pădure cu pistoalele lor, deteminând o amplă operațiune de căutare, inclusiv cu elicoptere. S-a aflat că persoană în cauza fusese evacuată din casă acum un an pentru că nu-și plătise chiria și ar fi petrecut săptămâni în șir în pădurea respectivă, deci știe unde să se ascundă.

* – Domnule Dionisie, ați scris greșit…

– Serios?!

– Da, ați scris „nici o atenție” și se scrie corect „nicio atenție”….

– Ba, idiotule, am învățat limba română pe vremea când regulile nu se schimbau din cauză că proștii nu erau în stare să le învețe! Așa că o să scriu „nici o atenție”, chiar dacă o să te apuce bocitul…

* Șmecherie cu buton: în China, mai multe trenuri de marfă au fost trimise să staționeze pe două poduri în Anhui pentru a le împiedica să se prăbușească în timpul unor inundații devastatoare.

* Știți castraveții ăia murați (murați, nu în oțet), care se țin la umbra butucului de vie și se mănâncă când nu au fost învinși complet de saramură? Care sunt crocanți și merg de minune cu o mulțime de lucruri, dar, mai ales, merg și goi? Castraveți care merg cu niște cartofi țărănești, mai mult fierți, cu bucăți generoase de afumătură prin ei, nici fierbinți dar nici sleiți, numai bine să-i împungi cu furculița direct din tigaie? Eu îi știu!