Românii primesc ceea ce și-au dorit

0
8

Sistemul capitalist este, până la urmă, o schemă Ponzi ceva mai elaborată: câțiva șmecheri îi amețesc pe restul că ar putea câștigă jocul dacă respectă regulile impuse.

Adică, dacă muncesc de se spetesc pentru un salariu de nimic, dacă acceptă să fie conduși de elitele care au “reușit” în viață, dacă sunt de acord să susțină din taxe și impozite o gașcă de politruci care, chipurile, le apară interesele dar care se ocupă să securizeze situația celor 1% care dețin 99% din bogății și care conduc, cu adevărat, țara.

Și așa mai departe, tot felul de sofisme din astea, care dau bine la popor dar care nu valorează absolut nimic, deoarece sunt doar vorbe-n vânt, menite să țină ocupată marea masă a cetățenilor, în vreme ce “elitele” îi mulg.

Problema principala a acestui Caritas nu este că jocul e câștigat doar de unii; asta n-au timp s-o vadă amețiții. Nu, problema principala este Educația care poate determina procente însemnate de populație să iasă din Matrix și să vadă realitatea.

“Iar adevărul vă va face liberi”, zice Evanghelia după Ioan. Din acest motiv, Capitalismul se teme de Educație. De o Educație clasică, clară, care să facă omul să gândească singur, nu în șabloane.

Din același motiv, o să vedeți, anul acesta, cum Învățământul o să ajungă ciuca bătăilor, cea mai mare bătaie de joc posibilă, totul sub scuza COVID-ului.

Cel mai bun cetățean pentru sistem este acela care nu pune întrebări, care cumpără și cumpără întruna, care muncește mult pe bani puțini și care, astfel, nu pune în pericol societatea de consum.

România este o țară care nu mai are nevoie de cetățeni educați. La ce i-ar folosi?! Noi, oricum, nu mai producem aproape nimic. Industria e distrusă. Agricultură e în Evul Mediu, desigur, acolo unde pământul nu a fost cumpărat de investitorii străini. Românul n-are nevoie de literatură clasică, de matematici complicate sau de fizică ori chimie!

Pe șantier în Anglia sau la șparanghel în Germania nu-ți trebuie așa ceva! Nici pe videochat nu discuți fizică relativistă când cerșești câțiva bănuți ca să-i arăți clientului locurile în care nu te bate soarele.

Ăsta e sistemul și așa merg lucrurile! Până la urmă, asta au dorit și românii. Deci, e win-win. Toată lumea e mulțumită. Sau, cum spunea un personaj din filmul Matrix, “ignoranța e o binecuvântare”.