Ultrascurte cu Dionisie

* Dionisie e tot mai dilematic în ultimul timp.
– Bre, te pricepi la semiotică?
– Ca tot românul, dar nu-mi cere să fiu Robert Langdon.
– Uite o fază: după Revoluția Islamică din Iran, femeile au ieșit să protesteze față de obligația de a purta burqa. Occidentul a tresărit și a decretat că burqa e un simbol al opresiunii femeii.
– Așa…
– Ei, bine, după ani și ani, același Occident zice că nu, burqa e ok, dacă femeia vrea s-o poarte și-n piscină, nu e problemă; problema e cu ăia care se declară împotriva ei, ăia-s nașpa, că-s împotriva multiculturalismului și a drepturilor omului de a purta ce vrea…

*Există vreun film din seria “Misiune Imposibilă” în care agenții americani să nu fie trădați de propriii șefi?

* Vine Dionisie:
– Bă, dacii erau zâzâiți?
– Zâzâcum?…
– Zâzâiți… Mânz, viezure, barză, brânză, zară, pânză… Nu vezi un șablon aici… ?

* Cercetătorii britanici au aflat că apendicele unui om este la fel de important ca și frunza de salată din hamburgher…

* Vine Dionisie cu o nouă problema: “Bă, dacă sunt într-un spațiu închis cu masca regulamentar pe mufarină, cum procedez dacă mă apucă strănutul”?

*Cea mai bună dovadă că virusul ăsta e de când lumea trebuie să fie piramidele. Păi o mai bună distanțare socială decât cea oferită de acestea, unde ai fi putut să găsești?!

*Academia Română a emis un comunicat plin de enormități despre pericolul 5G. Apoi l-a retras. E o adevărată modă, la noi în Academie, să-și dea cu părerea unii despre lucruri pe care nu le pricep. Numai dacă ne amintim că “reforma gramaticală” cu revenirea lui “â” a fost propusă de un inginer și aprobată fără voturile lingviștilor…

*Mă întreabă Dionisie:
– Bă, tu înțelegi de ce se îmbolnăvesc sau mor fix politicienii care nu pun în nici un fel în pericol poziția lui Putin?
– Adică?
– Păi, de ce nu pățește nimic vreunul din liderii Comuniștilor sau al PLD, care ocupă locurile 2-3 la alegeri și care sunt, măcar teoretic, niște adversari mai puternici pentru partidul lui Putin, dar pățăsc chestii niște lideri care nu pot aduna măcar 5 procente ca să între în Parlament?