Măsurile antipatriotice din Republica Robotistă

0
6

Pe planeta Vaideei de Sus, în Republica Robotistă a venit năpasta: epidemie de limbarniță. Boala gravă afecta sistemul respirator și, ce era mai nasol, robotiștii respirau pe fund. Așa căzuse la zaruri sau așa a fost evoluția pe planetă aceea îndepărtată. Din acest motiv, epidemia se dovedi a fi o mare pacoste: locuitorii republicii trebuiau să se protejeze de virusul care împrăștia molima dar trebuiau să mai și respire din când în când. Norocul celor din Republică a fost că șefii din sistemul de Sănătate au descoperit repede câteva elemente de prevenire a răspândirii bolii. Pe lângă clasicile spălări ale tentaculelor timp de cel puțin 20 de clipiri, se impunea păstrarea unei distanțe de câteva lungimi de trompa între fiecare robotist.

Această avea să se dovedească a fi o condiție ușor de îndeplinit deoarece localnicii preferau să se dezinfecteze pe interior, nu pe exterior și fiecare emana un miros de nu se putea apropia unul de altul. O altă măsură de protecție se dovedi a fi greu de pus în practică. Cum spuneam, robotiștii respirau prin partea dorsală, lucru care dăduse naștere la o minunată modă patriotică: aproape fiecare locuitor își comandase un fluier micuț pe care-l ținea introdus în organul respirator. Și de fiecare dată când inspira sau expira, fluierul scotea câteva note muzicale, de regulă imnuri patriotice.

Măsurile impuse de Grupul de Informare Tactică din Republică deranjara această simfonie patriotică pentru că specialiștii au impus populației să poarte niște filtre speciale, care nu mai lăsau suficient aer și pentru fluiere. Vă dați seama, că patrioții robotiști au protestat. Mulți nu au vrut să respecte obligativitatea instalării filtrelor. Organele de impunere a legii au luat inițiativa și au organizat controale. La punctele de control, fiecare cetățean era supus unui test simplu: trebuia să respire și să expire puternic de câteva ori. Dacă în timpul operației, cetățeanul leșina din cauza sufocării, era clar: avea filtrul de protecție.

Dacă, însă, se auzeau acordurile imnului național sau al oricărei alte melodii, era limpede că fluierul era acolo și nu filtrul de protecție. Ieri, de exemplu, autoritățile competente au emis un comunicat de presă:

“În ultimele 32 de ore [pe planetă o zi are 32 de ore] structurile noastre teritoriale au continuat acțiunile de verificare, sub autoritatea Instituției MaiMultcaPrefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii bolii. Cu ocazia activităţilor desfăşurate, în perioada menţionată au fost verificate 384 de obiective, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Echipele mixte de control au depistat 301 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional. Fluierele descoperite au fost confiscate. Trăiască și să înflorească Republica noastră!”.