Ultrascurte

0
6

* La moaștele Sf. Parascheva poți ajunge, anul ăsta, numai cu buletin de Iași. Moaștele lui Tătaru le poate vedea, în schimb, toată țara.

* Școala la țară: începe prima oră. După 20 de minute trebuie să li se dea pauză. Revin copiii, se continuă ora. Elevii de la altă clasa ies în pauză. Hărmălaie în curte. Mai trece jumătate de oră: trebuie să dai drumul la copii în pauză. Ăștia or să țipe prin curte. Se întorc în clasă, ies afară alții. Tot așa, până la finalul orelor. Cică să nu intre în contact elevii de la o clasă cu cei de la celelalte clase. După o zi de cursuri în hărmălaie, copiii ies de la școală și se adună pe maidan să bată mingea, fără să mai țină cont din ce clasă e fiecare. Dar, hei! s-a respectat distanțarea fizică la școală! Felicitări celor care au gândit acest sistem! Funcționează brici!

* În 1990 au ars crucile soldaților români. În 30 de ani s-a șters orice urmă. Anul trecut, când au fost puse din nou crucile, le-au acoperit cu saci de gunoi și au zis că nu au ce căuta acolo. Acum s-au judecat și judecătorul român a decis că o carte funciară din secolul XIX bate reforma administrativă din 1968, inventarul proprietății orașului, PUG-ul Dărmăneștiului și datele certificate de pe geoportalul INSPIRE. Practic, Curtea de Apel Târgu-Mureş a trecut un imobil din proprietatea Dărmăneștiului în cea a comunei Sânmartin, mutând și granița dintre județe… Ei, lăsați că-i bine. Și o să fie și mai bine…

* În minunata lume nouă, alegerile se pot câștiga în două feluri: furând sacii cu voturi ca în România sau obligând Comisia Electorală să anuleze scrutinul, ca în Kîrghîstan.

* Dionisie: „Deci ăia care cred că o textilă ținută pe mufarină îi protejează de virus fac mișto de ăia care cred că aghiasma îi protejează de rele… Laser, frate!”

* Sătul să tot fie atacat de „prietenii” munteni, Ștefan cel Mare se gândește să pună în Valahia un domn prieten. Sună adunarea, coboară cu armata, alungă voievodul muntean, îl pune pe protejatul său, mai stă oleacă și se întoarce la Suceava. Cum s-a întors, vodă pus de el se dă cu turcii. Se întoarce cu armata, îl schimbă pe ăla cu altul, pleacă. Și ăstalalt se dă cu turcii. Mai vine o dată, îl schimbă și pe asta, pleacă. Nasol, cum a plecat, cum s-a dat și ăsta cu dușmanul… Morala 1: Feriți-vă de moldoveni când se înfurie. Morala 2: Cum nu vă mai veghează moldovenii, cum vă dați în stambă!

* Timișorenii ș-or luat primar adus din Germania, aproape nou, numa’ puțân folosât de un președinte bătrân…

* Un suspect de covid, perfect sănătos, însă, fuge din spital. Justiția independentă îi dă șase luni cu suspendare pentru că a zădărnicit combaterea bolilor. Ia să vedem, din ce instituție te mai condamnă dacă fugi perfect sănătos ?!