Poartă masca! Salvează incompetenții!

0
4

Isprăvnicia de județ ne-a condamnat să purtăm cu toții masca pe stradă, chipurile, să ne protejeze. În realitate, obligația de a purta masca se dorește a fi doar o protecție pentru indolența și incompetența autorităților care, vreme de atâtea luni, n-au fost în stare să controleze focarele de COVID.

Masca pe stradă, închiderea școlilor, a restaurantelor, celelalte restricții par să nu aibă nici o legătură cu realitatea care, printre picături, ne spune că dacă vrem să găsim cazuri de COVID, trebuie să le căutăm în căminele de bătrâni, de copii și persoane cu dizabilități.

Cu câteva zile înainte să se ia măsurile drastice în județ, autoritățile ne atrăgeau atenția că în comunele din jurul Bacăului se manifestă procente mari de infecții. Dar, ce să vezi, în comunele din jur există cămine de bătrâni. Negru pe alb, DSP recunoaște că 105 din cele 108 cazuri de COVID din comună Ungureni s-au înregistrat în focarul de la centrul de persoane cu dizabilități.

La finele săptămânii trecute, aproape 500 de cazuri active din județ erau descoperite în focare, deci fără legătură cu transmisia comunitară. Dar au închis școlile și restaurantele. Însăși decizia de a calcula procentul de infectați la nivelul județului și nu pe localitate este aberantă.

Pentru că statistică poate să însele uneori. Cazul clasic: dacă un om are două găini și unul, niciuna, în medie spunem că fiecare are câte o pasăre. Dacă în municipiul Bacău se înregistrează 1.000 de cazuri și în celelalte localități nici unul, rezultă că avem o medie de 1,6 la mie pe județ. Ce facem, închidem tot județul, deși bolnavii sunt numai în municipiul Bacău? Se pare că da.

Sunt comune în județ în care au fost înregistrate, de la începutul epidemiei, 2-3 cazuri. Adică sunt sate care nu au avut niciodată bolnavi de COVID, dar ii obligăm pe toți să poarte masca pe stradă.

Apropo, nu vi se pare interesant că, în timpul campaniei electorale și de alegeri, virusul s-a ascuns și a explodat, DUPĂ alegeri? Ca și când ar fi știut să se ferească?! Evident că o asemenea manifestare a unui virus este aberantă; nu există în natură.

Deasemenea, maniera de răspândire a virusului contrazice tot ceea ce știm despre epidemiile virale. Răspândirea ar fi trebuit să fie într-o progresie geometrică dar dacă ne luăm după cifrele comunicate de autorități, ea nu este nici măcar în progresia aritmetică.

Dar, dormiți liniștiți, Guvernul veghează! Va avea grijă să țină situația sub control și să reducă îmbolnăvirile din pix în preajma alegerilor. Ca să ieșiți la vot! După aia nu mai contează! Și pentru că situația economică va fi extrem de delicată, cu atâtea împrumuturi făcute ca să potolească foamea prietenilor politici ai Guwernerului, noul Parlament va aproba tăierea salariilor, ca-n 2008. Ghinion!