Autoritățile fugăresc virusul doar-doar l-or obosi

În lumea păpușilor Muppets, Guvernul nostru ar fi campion la măsurile anti-pandemice. Pentru că, doamnelor și domnilor, premierul nostru are o idee fixă, șoptită la ureche de un greier cu wireless, Klaus pe numele lui: să se facă alegeri! Și, ca să se facă alegeri, se iau cele mai tâmpite măsuri. În stil Tom și Jerry. Sau Rambo, când dă piept cu întreaga Armata Sovietică din Afganistan și soluția sa genială e să-i încercuiască pe ruși.

Guvernul României a decis să fugărească virusul până acesta, cu limba scoasă de un cot, va cere îndurare și time-out, să se hidrateze. Forțele de ordine bântuie pe șosele, prin gări, prin trenuri, prin aeroporturi, prin biserici și au ajuns să facă razii și prin școli că să-l streseze pe virusache. Și nu numai atât: pentru ca nasolul ăsta de Covid să nu se mai aprovizioneze cu legume Bio și fructe naturale, de la țărani, se închid târgurile, că, se știe, de acolo se aprovizionează ăsta micu’. Mai mult, pentru ca virusul să nu învețe ceva carte, se închid școlile și se mută online deoarece, știm cu toții, Covidul n-are tabletă și nu plătește abonament la Internet.

Și nici noaptea prin oraș nu va mai fi lăsat să zburde, pentru că onor’ Guwernerul decretează restricții de circulație. Dar știți care e faza cea mai mișto? Că alegerile tot se țin! Oricât de gravă e pandemia, oricât de mare ar fi pericolul pentru cei care merg la școală, pentru cei care merg la piață, cei care ar întârzia noaptea pe stradă sau care ar dori să meargă la un magazin după ora 21.00, acest pericol este risipit de îndată de parfumul tușului și de mireasma buletinelor de vot proaspăt tipărite. Virusache se va feri de ștampila de vot ca Dracula de usturoi, ca Ucide-l toacă de tămâie, ca nobilii medievali de apă… Va fi ziua fără nici o infectare, ziua în care, în loc să se îmbolnăvească, se vor însănătoși, în cinstea alegerilor, zeci de mii de români! Virusul se va declara învins pentru o zi. Pentru că, de a doua zi, vom intra și noi în rândul lumii arestate la domiciliu.