Toți românii sunt egali, dar unii sunt mai egali decât alții

0
9

Probabil că atunci când au luat decizia de a carantina localitățile care ating rata de 6 infectați la mia de locuitori, guwernerii au crezut că vor trebui să ia această măsură doar în localitățile nasoale din Moldova, gen Vaslui sau de prin Teleorman, unde, știe tot românul educat, locuiesc un fel de zombi, nicidecum cetățeni și, prin urmare, pot fi închiși fără probleme. Ce, ați uitat de Pungești? Au suspendat Constituția pe teritoriul comunei vasluiene pentru ca o firma să poată să-și foreze sonda, în ciuda protestelor. A tresărit cineva în apărarea drepturilor încălcate ale populației de acolo? Aproape nimeni!

Numai că ghinionul, sub al cărui semn zodiacal guwernează actuala administrație, a lovit din nou. Cele mai mari rate ale infectărilor s-au înregistrat chiar în zonele cu cei mai verzi și mai de dreapta români, cei care ne sunt dați mereu că exemplu de bună purtare și votare. Rând pe rând marile orașe din Transilvania, cu administrații liberale sau useriste, au început să spargă graficele. Până și noul Scorniceșți – Sibiul a ajuns să fie campion la rata noilor infectări, în vreme ce în vechiul regat situația este mult mai calmă.

În paranteză să notăm din nou faptul că procentul de 6 la mie este absolut fără nici o noimă, întrucât nu se referă la o testare a întregii colectivități, ci doar a focarului. E ca și cum ai vrea să-ți faci o idee despre bolile pulmonare dintr-un oraș și ai testa numai pacienții de la spitalul TBC…

Revenind, cel mai mișto lucru care s-a întâmplat după ce a început să se umple Transilvania de orașe cu rate de peste 6 la mie a fost… inacțiunea autorităților. Care, cum prindeau câte o comună prin Moldova sau Muntenia, o și executau rapid. Dar de Transilvania s-au ferit să se atingă. Sibiul l-au închis că s-a pus o presiune imensă din partea media, dar și acolo au amânat cât s-a putut. Dar Clujul, Oradea, Timișoara sunt în continuare orașe deschise, deși au depășit 6 la mie. Chiar și Bucureștiul a ajuns în această situație.

Ne spune, însă, președintele că „restricționările respective au un efect economic negativ măsurabil” și că „experții recomandă, după o analiză atentă, foarte amănunțită, unde se impune și unde nu se impune carantinarea”.

Deci, în unele locuri se face carantinare conform deciziilor autorităților, dar în unele locuri nu se face, pentru că ar deranja economia. Ce să înțelegem de aici, că pentru unii se aplică legea iar pentru alții se aplică sfaturile experților? Că unii români au obligația să respecte legea, dar alții sunt scutiți de aplicarea actelor normative? Unii sunt mai egali decât alții?

De fapt, dacă ne uităm la harta politică a României, la localitățile care nu au fost carantinate, se observă că domnul președinte nu vrea să-i supere pe vontanții care, pe 6 decembrie, sunt așteptați să reimpună partidul unic la butoane.

Până atunci, fiți responsabili, respectați ordinele primite de la autorități, nu puneți întrebări și spălați-vă creierul zilnic cel puțin 20 de minute!