Meșter carmaciul, mândră corabia!

0
10

În nemărginită sa bunătate, luminația sa, întâiul gânditor al țării, meșterul cârmaci, singura inteligență artificială de natură umană, domnul Guwernescu, a decis să ajute năpăstuiții țării și a hotărât să acorde câte o masă caldă persoanelor fără venituri care au ajuns la venerabila vârstă de 75 de ani.

Să se știe, dară, că tot romanul cu venituri modeste sau fără acoperiș deasupra capului, în etate de minim trei sferturi de veac, va primi câte un card. Dar nu un card gol. Deși, deoacamdata, până după alegeri, cardul e inutil și abia de pe 7 decembrie va fi alimentat cu sume de bani care vor oferi fericiților beneficiari suma de 6 lei pe zi pentru a primi o masă caldă! 6 lei! Ce sumă! Ce de bănet! Câtă decadență! Să ne rugăm, dară, pentru sănătatea înțelepților care au decis această binefacere!

Dar nu e numai atât! Cardurile pot fi folosite doar într-un număr limitat de restaurante, nu oriunde în țară. Badea Gheorghe din creierii munților trebuie să ia autobuzul și să plătească minim 30 de lei pe bilet că să poată mânca o ciorbă la oraș. O ciorbă și, poate, și un cârnat, că tranzacțiile sunt blocate la suma de 40 de lei pe zi. Se vede că domnul Guvernescu se gândește la sănătatea sărmanilor!

Păi dacă ar fi permis să se cheltuiască toți banii de pe card într-o singură zi, va imaginați ce crize de ghiftuială ar fi fost prin țară?! Cum ar fi ajuns toți nenorociții la spital pentru că au mâncat de mai mult de 6 lei pe zi! Dar Guvernul e înțelept și ia măsurile de precauție necesare! Mai ales că, acum, cu pandemia, toate restaurantele sunt închise. Cine vrea o ciorbă, o poate servi cu cuburi de gheață la terasă. Iarăși o măsură salutară a domnului Guwernescu!

Frigul conservă, domnilor, mâncarea va fi, deci, sănătoasă, căci dacă e mâncată rece, nu se va strica! Iar omul se va căli, căci știm cu toții că statul la căldură dăunează organismului! Iată, cine spunea că nu avem un Guvern competent?! Iar oamenii fără adăpost vor putea comanda ciorbă de pe telefonul mobil cu wifi și internet. Guvernul, deci, stimulează și tehnologia, și alimentația rațională dar și economia.

Căci, având aceste carduri, românii sărmani vor mânca răbdări prăjite în fiecare zi iar țara va face o mare economie la buget! Banii vor fi folosiți, evident, pentru ajutoarele de stat solicitate de companiile străine.