Lupta cu BalAURul

0
3

După primele momente de stupoare, după ce s-au întrebat “Cine-s ăștia?”, “Ce vor?” și “De unde au apărut?”, zmeii deontologiei politice românești s-au repezit la beregata celor din AUR. Un război crunt a izbucnit pe baricadele virtuale, pentru că, mamițo, mam’mare, cumetre, treaba e nasoală, nu mai suntem noi cei mai antisistem, cei mai curați, cei mai votați de Sfânta Diaspora, au apărut ăștia de nicăieri și ne iau pâinea de la gură! Săriți, nene, și apărați-ne onoarea noastră și un kil de mastică prima!

Cu amuzament am constatat că băieții veseli care se trăgeau cu trotineta pe strasse, care luminau cerul cu ecranele telefoanelor și care puseseră monopol pe ideile radicale au sărit în capul celor care au îndrăznit să voteze AUR și nu au mai dat votul distinșilor salvatori ai patriei. Că ăia care au pus ștampila pe cei de la AUR sunt proști, naivi, nătângi, extremiști, radicali, manipulați, promotori ai unor interese străine, adică exact epitetele cu care au fost ei înșiși gratulati până acum.

După ce au isprăvit cu invectivele, au început să folosească artileria grea. Petiții, excluderi, scandaluri, scormoneli prin gunoaie. Ba, ați înebunit? Ăia-s nașpa, noi suntem ca lumea, euroatlantici, multiculturali, pro-țâșpe mii de genuri și pentru schimbarea sexului în bine!

“Trece-o noapte şi mai trece-o zi,/ Se ascute lupta dintre clase,/ Iar chiaburii se arăt-ă fi/ Elemente tot mai duşmănoase”. Adevăr a spus poetul, chiaburii sunt acum cei din AUR, care trebuie bătuți în gură ca pe coasă.

Poate n-o să facă nici o brânză, poate vor fi o deziluzie. Poate vor face bine, nu știm. E prematur să tragem vreo concluzie în privința asta. Clar este că deranjul e maxim pe scena politică, motiv pentru care s-a dat ordinul de zi pe unitate de pornire a kompromaturilor. Ce, nu știți ce-i ăla? Vine din rusește de la «komprometiruyushchy material». Se referă la informații defăimătoare care pot fi colectate, stocate, tranzacționate sau utilizate strategic în toate domeniile: politic, electoral, juridic, profesional, judiciar, mass-media și de afaceri.