Rasiștii de serviciu

Erdogan are ceva de împărțit cu Macron, pentru că Macron are ceva cu islamiștii radicali. Erdogan vrea să-i transmită un mesaj lui Macron așa că putea arbitrul român să-l indice pe ăla și cu expresii ca “Excelență, Luminăție sau Măria sa”, că tot izbucnea scandalul. Un scandal, evident, absurd și total artificial. Până aici cred că treburile sunt clare. Neclară este atitudinea de gândac speriat a ministrului de exeterne român care, în loc să lase măcar să se facă ancheta oficială, dacă nu să-i ia apărarea arbitrului român, a și lipit pe Interneții ministerului o poză cu “Nu rasismului”.

Adică, domnul ministru al treburilor din afară, a constatat că a fost caz clar de ură de rasă, ne cerem scuze, nu mai dați, că nu mai facem!
Atitudinea asta de slugă umilă nu ne face bine și nu ne-a făcut bine niciodată în istorie. Acum, mai mult, când este clar că avem de-a face cu o confuzie dacă nu chiar cu o regie, ar fi trebuit ca Guvernul României să ia atitudine. Așa cum se stropșește mereu la Rusia pentru vini reale sau inventate, așa ar fi putut să se ridice din genunchi și să spună răspicat turcilor să-și bage scandalul undeva, cât mai departe de soare.

Problema este că la noi e acea perioadă când se fac negocierile pentru noul Guvern. După ce a luat-o în freza, wannabe-kaiserul nostru încearcă să dreagă treburile și vrea să distragă atenția de la combinații. Colac peste pupăză, naționaliștii de la AUR au stricat bunătate de socoteli pe scena politică, motiv pentru care e bine să se amplifice scandalul cu rasismul. Doar că socoteala asta nu o să se potrivească. Scandalul vine ca o mănușă noii formațiuni politice, care îl va exploata pentru a scormoni mai adânc sentimentul național al românilor, agasați peste poate de tot felul de imbecilitati corecte politic și sătui să mai tot încaseze fără să fie vinovați.

Că dacă stăm puțin, ne amintim de o serie întreagă de situații în care alte nații au folosit expresii rasiste la adresa noastră și nu și-a cerut nimeni scuze.