De final de an

0
10

* Românul îți dă orice vrei de la el din beci sau din cămară. Vrei dulceață?Ia dulceață! Vrei varză murată, compot, murături? Ia cât vrei! Poate niște carne la garniță? Ia de aici! Sarmale? Ciorbă la pachet? Cum să nu?! O singură rugăminte are la tine: Să-i aduci borcanul înapoi…

* – Bună ziua! Ați venit să vă vaccinați?
– Bună, ziua, da. Da’ ce vreau să va întreb mai întâi, după ce mă vaccinez, la cât timp pot să beau?

* Era, mai demult, o reclamă cu un Dorel care săpa un șanț și a lăsat un cartier fără lumină pentru că a tăiat cablurile electrice. Autoritățile au interzis reclama pe motiv că e prea violentă și că nu e ancorată în realitate. Iar după câteva zile, un Dorel din Bacău a lăsat o parte din oraș fără lumină tăind cu excavatorul cablurile electrice.

* Anul ăsta nu se va merge nici cu plugușorul, nici cu capra, nici cu ursul. Doar cu mascații.

* Vaccinul a venit în România cu o mașină pe care erau desenați pinguini. Ca să nu se supere vecinii bulgari, la ei a venit cu o mașină pe care erau desenați cârnați. La celelalte popoare europene, pe mașini nu erau desenate decât siglele firmelor de transport iar, în Spania, de exemplu, vaccinul a venit cu o mașină specială de transport produse farmaceutice.

* Continuăm cu o veste bună: în Germania s-a suspendat vaccinarea din cauză că s-a descoperit o problemă cu transportul. S-a constatat că nu s-au respectat condițiile de temperatură.

* Mă țineți minte dosarul în care Olguța Vasilescu a fost cercetată pentru că a obținut sponsorizări ca să vopsească niște blocuri? Dosarul ăla deschis la reclamația unui băiat care, anterior, făcuse scandal că ANAF nu vrea să-i înregistreze un contract scris pe hârtie igienică în care se angaja să învețe porcul unui vecin să țină contabilitatea în moneda statului Botswuana… După patru ani de cercetări și după ce a fost retrimis de judecători la procurori, cazul a fost clasat. Dar n-am mai văzut nici un breaking news pe tema asta…