Ultrascurte

0
11

* Ceea ce se întâmplă la nivel internațional n-are legătură cu marxismul, socialismul, leninismul. Marxismul nu privatizează resursele și serviciile publice, ba din contra, naționalizează mijloacele de producție. Cât despre asemănările cu revoluția culturală maoistă, există două probleme: în primul rând Mao nu a fost marxist decât cu numele, iar, în al doilea rând, să ne amintim de “revoluția culturală” din Germania anilor ’30, când universitățile erau expurgate de profesorii neconformi, cărțile interzise erau arse în piața publică iar cei care gândeau altfel, internați în lagăre.

* Cum moare câte unul care a denunțat măsurile haotice anti-COVID, toată “lumea bună” explodează de bucurie că s-a împlinit profeția, uitând imediat de zecile de persoane care au luat virusul deși, au zis cu lacrimi în ochi – că au respectat toate măsurile impuse de autorități…

* “În Guvern incompetenți / E de-ajuns să fie trei/ Da’ bătuți în cap de tot / Să putem conta pe ei”. Tudor Gheorghe, spectacolul «Degeaba 30». E pe Youtube, merită văzut și ascultat.

* Dionisie: Când înjur pe cineva pe Facebook, mi se spune că rețeaua este spațiu public și trebuie să se aplice legea și să suport consecințele. Când rețeaua îmi blochează o postare, mi se spune că e spațiu privat și, deci, nu se aplică nici Constituția, nici legislația referitoare la libertatea de exprimare, ci doar regulile proprietarului…

* Ca să fie “mai diversificată”, Universitatea Cambridge nu va mai accepta doar studenți de la AAA în sus (echivalent nota 9,2), ci de la BBB (echivalent 7,5).

* La o discuție despre vaccin e simplu: ăia cu vaccinul îi fac pe ăilalți conspirționiști idioți, ăia care-s contra îi numesc pe ceilalți imbecili cipați și se despart apele… Ei, dacă vreți să vedeți dezbatere profundă, cu argumente, old school gen, care nu se mai termină, pe pagini întregi de comentarii, puneți în discuție problema încadrării în sensul giratoriu !

* Știți cum se simte un dependent care-și cumpără porția de drog? Habar n-am, dar cred că se simte ca mine după ce am mai dat o comandă de cărți: pe jumătate fericit că-și împlinește viciul, pe jumătate vinovat pentru că-și cheltuie banii pe viciu.

* Domnu’ ministru Vlad, domnu’ Bulai, domnii de la CNA și alte instituții de anchetă! Ce mi-a fost dat să văd, ieri, pe Boomerang TV! Se făcea mișto de vicepreședintele SUA! Bugs Bunny își permitea ca, prin mimică și mesaje, să ironizeze pe unul dintre cei mai importanți oameni din lume, pe vicepreședintele partenerului nostru strategic! Trebuie luate măsuri urgente! Bugs Bunny trebuie arestat și cercetat cât mai repede, până nu pune la cale o altă necuviință! Transmitem pe această cale scuzele noastre domnului vice Leslie P. Lilylegs, care a fost grav ironizat în acest videoclip scandalos.